Стојковић: Група изузетно тешка

Танјуг
Стојковић: Група изузетно тешка

Селектор фудбалера Србије Драган Стојковић изјавио је након жријеба за А дивизију Лиге нација, да ће "орлови" учини све да направе што бољи резултат у Лиги нација.

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи 4 А дивизије Лиге нација са Шпанијом, Данском и Швајцарском, одлучено је вечерас жријебом у Паризу.

Такмичење у четвртом издању Лига нација почиње 5. септембра и трајаће до 19. новембра.

"Први утисци су да је група изузетно тешка, али смо знали да ће бити тако ко год буде у групи. Захваљујући нашим добрим резултатима у претходном периоду направили смо велики резултат и нашли се у дивизији А, међу 16 најбољих екипа у Европи. То смо желели и добили. У сваком случају, група је тешка, као и остале", истакао је Стојковић и додао да је Данска ривал којег очекују и на Европском првенству у Њемачкој.

"Са Швајцарском смо већ играли, а Шпанија је по мени фаворит с обзиром на квалитет који имају. Учинићемо све да направимо што бољи резултат, нећемо се предавати, али о том потом. Задовољан сам жребом и љубитељи фудбала ће у септембру заиста уживати. Све утакмице ће бити изазови, али са Шпанијом ће заиста бити дуел леп за гледати. Познајемо се добро са Швајцарцима и ово је шанса да поправимо утисак што се резултата тиче против њих и да покушамо да те утакмице решимо у своју корист", изјавио је Стојковић.

Подсјећамо, у Паризу је вечерас одржан жријеб за четврто издање Лиге нација, сезона 2024/25, а противнике су сазнали, између осталих, и Србија и БиХ. Србија ће тако копља укрстити са екипама Шпаније, Данске и Швајцарске. Репрезентативци БиХ играће против Њемачке, Холандије и Мађарске.

Прво коло играће се од 5. до 7. септембра, а три дана касније играће се друго коло. Треће и четврто коло игра се средином октобра, а посљедња два у новембру када ће се и завршити групна фаза такмичења.

Извучени противници Србије и БиХ у Лиги нација

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана