''Стидим се и кајем, нисам вријеђао Србе'': Албански фудбалер се правдао Русима због срамног скандирања

ГС
''Стидим се и кајем, нисам вријеђао Србе'': Албански фудбалер се правдао Русима због срамног скандирања

Везиста Албаније, Мирлинд Даку послије меча са Хрватском је са албанским навијачима скандирао погрдно на рачун Србије и Сјеверне Македоније, а сада је први пут причао о скандалу који је режирао на Европском првенству, када је на одвратан начин вријеђао Србе и Македонце.

Наиме, он је разговору за руске медије открио да се каје због свега што је урадио.

- Све је измакло контроли. Ово је један од најтежих тренутака у мојој каријери – истакао је Даку и додао:

- Наравно, ова недјеља је била веома тешка. Суочен са притиском са којим се никада раније нисам суочио. Нашао сам се у центру скандала, због чега се веома стидим. Нисам хтио да изазивам такву ситуацију, а да не говорим о томе да је изазвала велику пометњу у медијима. Све је измакло контроли. Послије нечега оваквог је стресно, ове мисли ме не напуштају. Ово ми је један од најтежих тренутака у каријери.

- Послије прве утакмице на турниру са Италијом, наш дефанзивац Елсеид Хисај добио је доста критика навијача. Не само навијачи, већ и медији су вршили притисак на њега. Послије утакмице са Хрватском желио сам да га подржим и отишао са њим на навијачку трибину како би га навијачи прихватили, подржали и подијелили са њим овај радостан тренутак. Онда су му дали мегафон, био сам у близини. Касније је мегафон био у мојим рукама и ја сам изустио те ријечи - рекао је Даку за "Спорт Експрес".

Фудбалер је истакао да није могао да контролише емоције.

- На оваквим утакмицама навијачи често дозвољавају себи да узвикују увреде на рачун навијача других земаља. Ова атмосфера вас прати током цијеле игре и обавија вас. Ово утиче на све на стадиону. Тај меч је имао емотивну завршницу, изједначили смо у посљедњим минутима, а ја сам дебитовао на турниру. Стога су емоције преплавиле. Ово ме уопште не оправдава. Одмах послије скандирања схватио сам шта сам урадио, рекао сам "Ово су неприкладне ствари". Био сам шокиран што сам био изложен емоцијама и дозволио себи такве ствари.

Ипак, демантовао је да је вријеђао Србију.

- Заиста нисам викао нити говорио ништа о Србији. Што је још важније, уопште није требало да изговорим такве ријечи ниједном од народа. Ово је једноставно неприхватљиво. Ово је ужасна ствар и не чини ме срећним.

Даку тврди да нико из Србије није поднио пријаву против њега.

– Након инцидента, ФС Србије није упутио званичне жалбе УЕФА. Односно, против мене није било никаквих притужби. Понављам, ова ситуација ме не радује. Жао ми је и извињавам се свима који су повријеђени овим чином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана