Стефан Савић проговорио о најтежем гостовању у каријери

ГС
Стефан Савић проговорио о најтежем гостовању у каријери

МАДРИД - Репрезентативац Црне Горе Стефан Савић један је од људи који имају највеће повјерење тренера мадридског Атлетика Дијега Симеонеа.

Искусни 33-годишњи штопер, иначе бивши играч Борче, Партизана, Манчестер ситyја и Фјорентине, у Мадриду је још од 2015. године. У ових осам година имао је разна искуства наступајући у Шпанији, гдје атмосфера зна да буде паклена на неким од стадиона. Иако су сви одласци на ноге Барселони или Реал Мадриду посебни, Црногорац не сматра "Сантијаго Бернабеу" или "Камп ноу" најтежим стадионом за гостовање.

- Рекао бих да је најтеже играти у Билбаоу. Мало ко има тај осјећај како је тешко играти тамо. Њихови навијачи су феноменални и увијек нам је тешко на том стадиону. Тешко је играти против Реала и Барсе, али што се тиче самог амбијента, најтеже је играти у Билбаоу, а ту бих још задњих година уврстио и Севиљу, гдје је такође врућа атмосфера - рекао је Савић.

Атлетиков стадион "Сан Маме", који иначе још називају "катедралом", сматра се заиста посебним због невјероватне атмосфере коју стварају навијачи тог клуба, баш као и "Рамон Санчез Писхуан" у Севиљи, али, наравно, и "Ванда Метрополитано", дом Атлетика, има невјероватне навијаче и амбијент какав се виђа само у "фудбалски залуђеним земљама" као што је Аргентина.

Иначе, Савић је у Атлетику изградио сјајну каријеру и био је један од кључних играча тима из Мадрида. Међутим, све је изгледнији растанак Црногорца и "јорганџија" с обзиром на то да Савић на столу има неколико занимљивих понуда. Наравно, шта би биле трансфер игре без Саудијске Арабије, а то није заобишло ни Савића који има понуду од једног клуба из те земље, али не наводи се о којем је клубу ријеч. Такође, за Савића се интересују тимови из Турске и Италије. Раније је то био Бешикташ, који се поново активирао, а наводно Савића назад жели и Фјорентина из које је управо 2015. године прешао у Атлетико, док је интерес показао и Лацио. Продужење уговора до 2025. године је било заједничка одлука Црногорца и мадридског клуба, међутим, овог љета би сјајни штопер могао да се сели из Мадрида у неки други град. Атлетико сигурно неће правити проблем Савићу, чија је тренутна вриједност око три милиона евра, тако да клуб који га жели довести неће пуно морати трошити, а ни Атлетико неће правити проблеме због још године уговора. Све је изгледније да ћемо црногорског репрезентативца од љета гледати на некој другој дестинацији, само је питање да ли остаје у Европи или ће и он покушати у Саудијској Арабији.

Барселона и Реал

На стадионима Барсе и Реала ипак је нешто више позоришна атмосфера са многим туристима који их посјећују и радо гледају неке утакмице. Ипак, то није спријечило Реал да има сезону из снова те да освоји нову, 36. лигашку титулу, а још га 1. јуна чека финале Лиге шампиона против Борусије из Дортмунда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана