Стефан Шапић, дефанзивац тима из етно-села Станишић, за “Глас”: Због Јурасовића у Звијезди 09

Дејан Кондић
Стефан Шапић, дефанзивац тима из етно-села Станишић, за “Глас”: Због Јурасовића у Звијезди 09

ЕТНО-СЕЛО СТАНИШИЋ - Пред фудбалерима Звијезде 09 је грчевита борба за опстанак у Премијер лиги БиХ. У ту сврху управа клуба из етно-села Станишић довела је велики број појачања. Посљедњи новајлија у редовима “црвено-бијелих” је дефанзивац Стефан Шапић.

Високи штопер покушаће да се врати на велику сцену након што је нешто више од пола године пао у други план у московском Торпеду, из којег је као слободан играч дошао у Звијезду 09, са којом је парафирао једногодишњи уговор. У разговору за “Глас Српске” Шапић истиче да је у редове премијерлигаша из Републике Српске стигао на позив тренера Михајла Јурасовића, са којим је радио у Чукаричком.

- Био сам годину дана у Торпеду. Све је лепо кренуло, одмах сам почео да играм. Чак сам дао и гол екипи ЦСКА. Међутим, променио се тренер и пао сам у други план. Једно осам, девет месеци нисам играо. Договорио сам се с клубом да је најпаметније да се разиђемо. Тако је и било, а у међувремену ме је контактирала и Звијезда 09, тачније тренер Јурасовић, са којим сам сарађивао у омладинској школи Чукаричког и лако смо се договорили да дођем и помогнем овом премијерлигашу у новој сезони да се извуче из кризе - открио је Шапић.

Прије нешто више од три године 203 центиметра високи штопер био је на мети Црвене звезде, али и Ред Бул Салзбурга. Ипак до реализације трансфера није дошло.

- Можда нисам прави човек да причам о томе, има људи који више знају. Све се то десило након прелепог периода у Чукаричком. Свашта се писало, али није дошло до реализације тог трансфера тада. Отишао сам другим путем, идемо даље - нагласио је Шапић.

Поуздани 26-годишњи дефанзивац признаје да и сада прати Чукарички и жели да клуб у којем је пет година био у првом тиму, а једно вријеме и носио капитенску траку, направи што бољи резултат у Европи.

- Чукарички је зрела средина, сјајна за развој поготово за напредак младих играча. У питању је веома организован клуб. Одиграо сам у Чуки 140 утакмица, уживао сам у том периоду. Пратим их стално и желим им све најбоље - истакао је Шапић.

Деби

Стефан Шапић дебитовао је у дресу Звијезде 09 у минулом првенственом колу против Тузла ситија (1:1).

- Драго ми је да сам после доста времена одиграо 90 минута. Стварно ми је пуно срце. Мислим да смо заслужили три бода, али се надам да ће се коцкице сложити и да ћемо кренути узлазном путањом. Иначе, нешто мало сам пратио лигу, упознао. Видим да Зрињски лепо игра у Европи - рекао је Шапић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана