Спрема се спектакл, све мање улазница за меч Борац -ПАОК

Д.П.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Директор Фудбалског клуба Борац Дејан Чато у изјави за "Глас Српске" истакао је да ће Градски стадион у Бањалуци бити претијесан да прими све оне који желе да у сриједу од 21 час гледају реванш сусрет другог кола квалификација за Лигу Шампиона између Борца и ПАОК-а.

Улазнице за овај дуел у којем ће "црвено-плави" покушати да надонаде минус из првог меча (2:3) пуштене су у продају дан прије одигравања окршаја у Солуну, али по његовим ријечима продаја је за сада превазишла сва очекивања.

- Од уторка до петка улазнице су се могле купити само у званичној клупској продавници код Народног позоришта Републике Српске и то само наши навијачи које посједују чланске карте. Број карата по особи је био лимитиран на четири. И поред тога продано је близу 2.000 улазница. Од петка су оне у слободној продаји, а осим овог мјеста могу се набавити билетарници на западној трибини Градског стадиона – нагласио је Чато.

За овај меч штампано је укупно 7.200 улазница (2.600 за западну по цијени од 30 марака, сектори А и Д, те 40 сектори Б и Ц и 4.600 за источну трибину по 20 марака).

- Уколико се продаја настави досадашњом динамиком у што не сумњам, вјерујем да већ у понедјељак, два дана прије утакмице нестати улазница. Интересовање је стварно огромно, поготово за симпатизере клуба који живе изван Бањалуке. Доста људи зове у клуб да резервише карте. Покушаћемо да им свима изађемо у сусрет. Оно што са сигурношћу могу да лажем да је капацитет Градског стадиона и неколико пута већи сигурно би у сриједу био испуњен до посљедњег мјеста – наставио је Чато.

Од раније је познато да је Европска фудбалска федерација забранила грчком клубу да на гостујућим утакмицама на међунардној сцени имају подршку са трибина.

- На то су нас упозорили и из ПАОК-а и предузимамо све мјере да се случајно на трибинама Градског стадиона појави група навијача тима из Солуна у "црно-бијелим" бојама. Њихове присталице су братским односима са навијачима београдског Партизана, зато и са те стране морамо бити и те како опрезни, јер не желимо да се деси било какав инцидент на реванш утакмици – истакао је Чато и додао да ће сјеверна трибина као и раније бити резервисана за домаће навијаче, којима се још једном захвалио на подршци коју су пружили Борцу приликом првог меча у Солуну.

Уколико би се десило да Борац елиминише ПАОК у другом колу квалификација за Лигу шампиона и сусрет трећег кола против бољег из дуела шведског Малмеа и КИ Клаксвика са Фарских острва биће одигран на Градском стадиону.

- Свакодневно радимо на испуњавању услова и љествицу стално подижемо навише. У овом тренутку је сигурно да би све мечеве квалификација за Лигу шампиона, па чак и плеј-оф рунду могли играти на нашем стадиону, као и мечеве групне фазе у Лиги конференције, можда и Лиги Европе – рекао је директор Борца Дејан Чато.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана