Шта је Дани Алвес желио поручити одјевном комбинацијом на суђењу

GS
Foto: ESPN

Суђење бразилском фудбалеру Данију Алвесу трајало је три дана, од понедјељка до сриједе, а шпански медији анализирали су његов изглед у судници након што су се појавиле прве фотографије.

Некадашњи бочни фудбалер одлучио је дати исказ посљедњег дана суђења, а све како би прво саслушао изјаве свих наведених свједока.

Занимљиво је да су у јавност пуштене само његове фотографије од првог дана суђења, када се појавио одјевен у бијелу кошуљу, траперице. Шпанским медијима била је интересантна тема онога што је обукао те чињеница да је изгледао видно лоше, неупоредиво с оним Данијем Алвесом док је играо на теренима широм свијета.

Угледни шпански АС објаснио је његову одјевну комбинацију, односно нагласио због чега је Алвес обукао бијелу кошуљу. Наводе да је тако желио пренијети слику чистоће и транспарентности.

"Бијела боја има снажан учинак у невербалној комуникацији и пројицира чистоћу и невиност. Зато се традиционално користи у вјенчаницама, током крштења и других церемонија", објаснио је за АС Франциско Торбланка, угледни шпански професор и стратешки консултант.

Подсјетимо, Алвеса није било у јавности 13 мјесеци, колико је провео у затвору у Барселони. Пријети му 12 година затвора због наводног сексуалног напада.

Према оптужбама, Алвес је у ноћи с 30. на 31. децембар 2022. године сексуално напао дјевојку у ноћном клубу Сутон у Барцелони. Од 20. јануара 2023. године фудбалер је у превентивном притвору, а условно пуштање на слободу му је у неколико наврата одбијено због високог ризика од бјекства јер Бразил нема споразум о екстрадицији.

Дани Алвес сада чека рјешење суда, што ће трајати најмање три седмице. За то вријеме поново ће бити смјештен у затвору Брианс 2, гдје се налази од 20. јануара прошле године, иако је његова адвокатица Инес Гуардиола поново затражила његово привремено пуштање на слободу, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана