Шта даље? Ово су могући сценарији за пролазак Србије у осмину финала

ГС
Foto: Архива

Србија је ремијем против Камеруна уз доста голова отежала себи ситуацију за пролазак у осмину финала Свjетског првенства. Сада прво зависи од Бразила. Потребно је да Бразилци данас од 17.00 часова побиједе Швајцарску, како би евентуалном побједом у посљедњем колу против Швајцарске, Србија обезбиједила пласман у наредну рунду.

Уколико Швајцарска одигра неријешено против Бразила као на претходном Мундијалу у Русији, Србија ће у посљедњем колу морати да побиједи Швајцарску са минимум 2 гола разлике с обзиром да Швајцарска сада има +1 (1:0), док Србија има -2 (3:5). Уколико би Србија побиједила Швајцарску са два гола разлике у том случају, гледало би се ко је постигао више голова у том параметру Србија тренутно има 3 постигнута гола, док Швајцарска има само 1 постигнут гол и утакмицу мање против Бразила.

То није све, Камерун је ремијем против Србија добио шансу да прође у осмину финала, уколико у посљедњем колу побиједи Бразил. Они тренутно имају бољу гол разлику од Србија за 1 гол више -1 (3:4), а постигли су исти број голова као “орлови”.

Уколико Швајцарска вечерас побиједи Бразил, калкулације ће постати небитне јер ће онда земља сатова и чоколаде аутоматски проћи у осмину финала, а меч са Србијом у посљедњем колу биће безначајан.

 

ПРАВИЛО О ПРОЛАСКУ У ОСМИНУ ФИНАЛА

 У случају истог броја голова, гледа се прво гол разлика, а онда уколико буде изједначено гледа се број постигнутих голова, а уколико опет екипе буду изједначене гледа се међусобни дуели. У случају да и даље нема бољег гледа се фер-плеј односно ко има мање жутих и црвених картона. У теорији уколико и то буде изједначење учесник осмине финала се извлачи жребањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана