Срђан Станић, нови-стари тренер кошаркаша Славије: Инсистираћу на јаком тренингу

Милан Зубовић
Срђан Станић, нови-стари тренер кошаркаша Славије: Инсистираћу на јаком тренингу

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Повратак на кормило Славије тренер Срђан Станић обиљежио је побједом. Његова екипа славила је против Слободе у 13. колу Лиге БиХ на свом терену што је поправило атмосферу у екипи и донијело неко ново самопоуздање.

- Ова побједа је јако битна за нас поготово у вријеме новогодишњих празника који представљају доста незгодно вријеме за тренинг и утакмице. Свима је тешко остати фокусиран на терен, јер сви имају “празничне главе”. Ипак, екипа је показала карактер и добила веома незгодну Слободу коју смо свели на мали број поена. Контролисали смо цијели меч и заслужено побиједили. Колективно смо одиграли мушку утакмицу и много нам је значио допринос Срђана Јовановића који је под кошем зауставимо Исмета Сејфића - изјавио је Станић за “Глас Српске”.

Већ зна шта може и мора да исправи у игри своје екипе.

- Искрено, највише ћу инсистирати на јаком тренингу. Чини ми се да је екипа мало неспремна, односно да би могла да буде спремнија што се тиче енергије и трчања јер је то данас најбитније. Морамо да играмо са много енергије, јер тако играју остале екипе и ако их не можемо физички испратити и одиграти у високом ритму, онда немамо шта да тражимо. Уједно, тражићу и већи притисак на лопту својих играча - истакао је Станић који је сезону започео у Спарсима са којима се недавно растао.

Он је трећи тренер који води Славију ове сезоне. Припреме и три уводна кола одрадио је Радојица Петрић који је поднио оставку због лоших резултата. Њега је наслиједио Александар Вржина са којим је управа раскинула сарадњу иако је остварио три побједе у девет мечева.

- Не знам зашто се дигло толико прашине око тих смјена. Екипа је остала на ногама и добро је то поднијела. У свим екипама нормална је ствар да се мијењају тренери и играчи ако нема резултата јер су они ти који диктирају промјене набоље или на лошије - навео је Станић.

Амбиције и циљеви другачији су у односу на почетак такмичења.

- Колико сам видио циљеви на почетку сезоне били су да се оствари више него прошле сезоне када смо ушли у плеј-оф, али за сада не иде по плану. Претпосљедњи смо на табели (4-9) и сигурно да би мирно изборен опстанак био успјех јер нас чека тежак распоред до краја. Угостићемо јаке екипе, а ићи на ноге оним мало слабијим тако да нас чека изузетно тежак посао - рекао је Станић.

Потребна “јединица”

Позиција организатора игре највише мучи Станића, јер нема играча који је “чиста јединица”.

- Потребан нам је плејмејкер, јер садашњи играчи који то покривају више су комбо-бекови и не играју на својим природним позицијама. Сигуран сам да бисмо у том­ случају боље изгледали на терену и течније играли. То би доста поправило ситуацију и у потрази смо за једним таквим играчем, највјероватније из САД. Против Слободе нисмо рачунали ни на Хенрија Тенкслија и Маркуса Дејвиса тако да побједа добија на значају - нагласио је Станић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана