Срђан Марјановић преузео клупу Слободе из Мркоњић Града

Дарко Пашагић
Срђан Марјановић преузео клупу Слободе из Мркоњић Града

ЗЛАТИБОР - Досадашњи помоћник Вулета Тривуновића у стручном штабу Рудар Приједора Срђан Марјановић, који је преузео Слободу из Мркоњић Града, рекао је за “Глас Српске” да се не боји изазова и да је спреман да се ухвати у коштац са изазовима који га очекују у наредној сезони.

Овај 46-годишњи стручњак који је читаву досадашњу спортску каријеру провео у Рудар Приједору као играч и тренер послије јучерашњег пријеподневног тренинга “рудара” на Златибору запутио се за Републику Српску, а већ данас од 18 часова на стадиону “Луке” у Мркоњић Граду обавиће прозивку фудбалера Слободе.

- Иако сам читаву досадашњу каријеру провео у Рудар Приједору и биће ми ово практично први посао изван мога града, очекујем да испуним очекивања челника Слободе и остваримо зацртани циљ, звани опстанак - рекао је Марјановић.

Истакао је да је договор са Мркоњићанима веома брзо постигнут.

- Преговори су били више него коректни, они су изнијели своје услове, ја своје и договорили смо се на обострано задовољство, а пред мене је постављен један циљ да са Слободом сачувам прволигашки статус - наставио је Марјановић.

Свјестан је да то неће бити нимало лак посао, јер као што је познато на крају наредне прволигашке сезоне, која почиње 10. августа елита Републике Српске се са 18 клубова скраћује на 14. Уз све то и премијерлигашко друштво се смањује са 12 на 10 клубова и све би то могло знатно да поремети и ситуацију у борби за опстанак међу прволигашима.

- Број прволигаша који ће на крају првенства морати да преселе у нижи ранг кретаће се од пет до седам и сигурно ће то бити додатни изазов за све прволигаше. Због тога ће свака утакмица бити веома важна, као и сваки освојени бод. Помало отежавајућа околност за Слободу биће чињеница да доста каснимо са почетком припрема, али добро је да ће међу играчима који ће бити на прозивци бити доста домаћих фудбалера, који су и ранијих година чинили базу екипе. У наредним данима очекујем да нам се прикључи и неколико појачања од којих смо са некима већ постигли договор, тако да вјерујем да ћемо се на крају сезоне сви заједно радовати опстанку у прволигашком друштву - додао је Марјановић.

УЕФА ПРО лиценца

Почетком априла прошле године Срђан Марјановић је “наплатио” вишегодишње тренерско школовање и постао власник УЕФА ПРО лиценце. Међу бројним генерацијама младих Приједорчана, које је радећи у омладинској школи извео на фудбалски пут, су и репрезентативци БиХ: Синиша Саничанин, Ајдин Реџић и Александар Јовичић. Стасавао је као помоћник бројних тренера. Међу њима су били: Велимир Стојнић, Владо Чапљић, Борис Гавран, Горазд Михаилов, Дарко Несторовић, Зоран Бујић, Златко Јелисавац, Неџад Жерић, Игор Круљ, Марко Тешић, Вуле Тривуновић...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана