Срђан Граховац за “Глас”: Бићемо прави до Европе!

Дарко Пашагић
Срђан Граховац за “Глас”: Бићемо прави до Европе!

ЗРЕЧЕ - Капитен Борца Срђан Граховац, који заједно са саиграчима одрађује дио припрема у словеначким Термама Зрече, вјерује да ће екипа бити спремна за сва искушења која их очекују до првог европског испита, који је на програму 9. јула на бањалучком Градском стадиону.

Те вечери “црвено-плави” ће у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона угостити албанског првака Егнатију, а реванш ће бити одигран седам дана касније у Елбасану. Екипа полако прихвата замисли новог тренера и привикава се на његове захтјеве.

- Иако је дошао нови шеф стручног штаба Младен Жижовић и нови је режим рада одлично функционишемо на тренинзима и вјерујем да ћемо до првог сусрета са Егнатијом доћи до праве форме. Припреме као и сваке друге протичу неким нормалним током, а оно што је најважније је да нас мимоиђу повреде. Иза нас је већ седам дана рада у Словенији и могу да кажем да имамо стварно идеалне услове не само за рад, већ и за све друге активности. Налазимо се на много већој надморској висини него што смо навикли, теже се дише, али је за сада све у најбољем реду - рекао је Граховац за “Глас Српске”.

Искусни везни фудбалер осврнуо се и на први контролни меч у којем је Борац послије добре игре ремизирао са шампионом Словеније Цељем (2:2).

- Били смо одлични у првом дијелу сусрета. Имали смо предност, али и пропустили неколико сјајних прилика. Права је штета што на одмор нисмо отишли са два гола вишка. У наставку меча на терену је било доста млађих фудбалера, који су показали да се на њих може озбиљно рачунати - наставио је Граховац.

Већ данас од 17 часова Борац игра други контролни сусрет, а ривал ће бити румунска УТА Арад.

- Сигурно још један озбиљан противник, који долази из лиге, која је по квалитету јача од наше. Иако су ноге тешке, вјерујем да ћемо се и у овом сусрету показати у правом свјетлу. Наравно да је резултат у другом плану, али лијепо је када се побиједи или одигра неријешено са добрим екипама - рекао је Граховац.

У екипи је у односу на прошлу сезону доста новајлија.

- Сада имамо и три права странца, односно тројицу играча који немају пасоше земаља насталих распадом бивше Југославије. И они, као и сви други који су недавно дошли одлично су примљени. Бар ја знам да им у првим данима није нимало лако, јер сам дуго био странац и увијек треба мало више времена да се човјек привикне. Зато смо им свима на услузи и надам се да ћемо на терену најбоље показати колико смо складна цјелина - додао је Граховац.

Ибрахимоглу

Занимљиво је да је бивши саиграч Срђана Граховца из бечког Рапида Мелих Ибрахимоглу сада члан Егнатије.

- Чули смо се и било нам је обојици драго што ћемо се опет видјети, али на терену неће бити пардона. Ибрахимоглу је веома добар офанзивни везни фудбалер, зна бити веома опасан. Управо је он довео Егнатију до прве титуле, јер је постигао гол против Партизанија у финалу плеј-офа - нагласио је капитен Бањалучана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана