Срђан Граховац поново у Борцу: Срце пресудило да се вратим

Дарко Пашагић
Срђан Граховац поново у Борцу: Срце пресудило да се вратим

БАЊАЛУКА - Искусни дефанзивни везни играч Срђан Граховац пресрећан је што се послије нешто више од девет година вратио у Борац и на Градски стадион, гдје је и направио прве фудбалске кораке.

Према његовим ријечима било је лијепо и у Рапиду и у Астани те Ријеци и Ризеспору, али је најљепше код куће.

- Искрено не постоје ријечи да опишем овај осјећај. Постојало је и других понуда овог љета, али једноставно сам одлучио да се вратим кући. Срце је пресудило да се вратим у Борац с којима сам прошао и најбоље и најгоре и да помогнем свом вољеном клубу у зрелим играчким годинама. Овај клуб ме обликовао као фудбалера и човјека. И гдје год сам играо трудио сам се да покажем одакле сам. Богу хвала, све су се коцкице посложиле да опет будем ту - нагласио је Граховац.

С Борцем је у првом мандату стигао до титуле првака БиХ и пехара намијењеног побједнику Купа.

- Не могу се упоређивати оно и ово вријеме. Тада је било веома турбулентно у клубу, веома тешко за нас играче од којих је већина била с ових простора. Гинули смо једни за друге у скромним условима и то нам се вратило кроз титулу и Купу. Сада је неупоредиво боље и надам се да ћемо поново подизати трофеје. Пред нама је свијетла будућност и једва чекам да изађем на терен. С друге стране, морам бити искрен да имам позитивну трему да поново играм за свој рођени град и омиљени клуб. За мене је сасвим други осјећај кад играм за Борац. Ја сам дијете овог клуба и овог града, играо сам и пред десетинама хиљада људи, али тежина овог дреса је другачија - истакао је Граховац, који је додао да се не боји чињенице да би требало да постане један од носилаца игре Борца.

Предсједник Бањалучана Милан Тегелтија је рекао да је био у клубу када је Граховац за њега први пут играо.

- И тада смо били заједно, ево и сада. Можда ту има неке симболике, јер циљ нам је да поново освајамо трофеје - нагласио је Граховац.

Спортски директор Борца Оливер Јандрић, који је некада био саиграч Граховца нагласио је да је велика ствар за клуб што је у своје редове вратио играча који је поникао на Градском стадиону.

- Ово је велики догађај за све нас, који би требало да буде путоказ младим играчима да се једног дана врате тамо одакле су кренули. Срећан сам због повратка Граховца о чијим људским и фудбалским квалитетима не треба трошити ријечи - нагласио је Јандрић.

Нишић

Централни везни фудбалер Јован Нишић требало би већ данас да потпише уговор с Борцем. Овај 25-годишњак, који је поникао у Партизану, а потом играо у Телеоптику и Вождовцу те посљедње двије сезоне у француском Поу, већ се налази у Бањалуци, гдје се обављају љекарски прегледи послије којих ће постати члан “црвено-плаве” породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана