Срђан Драшковић: Заслужили смо опстанак!

Дарко Драгичевић
Срђан Драшковић: Заслужили смо опстанак!

НЕВЕСИЊЕ - Драма у вези са опстанком у Првој лиги Републике Српске имала је срећан крај за Вележ из Невесиња, који је у финишу меча дошао до побједе против Слободе у Мркоњић Граду (2:1) и на тај начин Невесињци су остали у елити.

Стријелац гола вриједног опстанка у судијској надокнади био је Срђан Драшковић. Невесињци су дуго стрепјели, тако да је његов гол донио велико славље навијачима и играчима херцеговачког тима.

- Искрено било је мало страха пред посљедње коло. Били смо под великим притиском, јер смо знали да нам само побједа одговара у борби за опстанак у Првој лиги. Притисак се повећао након што је Слобода дошла до предности. Примљени гол нам је дао додатну снагу. Знали смо да више немамо шта да изгубимо. Кренули смо још борбеније и офанзивније, тако да смо успјели да изједначимо и онда је услиједила права драма. На крају смо дошли до другог гола за велико славље. Пресрећан сам због поготка и што сам успио да донесем тријумф својој екипи којим смо овјерили опстанак - поручио је Срђан Драшковић.

Фудбалер Вележа је ове сезоне постигао 17 голова, по чему се нашао на трећој позицији листе стријелаца заједно са Жоелом да Силвом из Рудар Приједора. Наравно најефикаснији је играч невесињског тима и његов учинак је био веома значајан у остваривању клупских амбиција. Управо је он својим головима у баражу и донио пласман у виши ранг на крају прошле сезоне.

- Вележ је на крају остварио зацртани циљ. На почетку сезоне смо рекли да желимо да изборимо опстанак и то смо остварили. Била је заиста тешко, јер смо на старту другог дијела имали огромних проблема с повредама, које су утицале на екипу. Избациле су нас из правог ритма, али смо на крају ипак заслужено остали у елитном рангу Републике Српске - додао је Драшковић.

Иначе Вележ је имао одличан старт такмичења.

- На старту Прве лиге смо имали серију веома добрих резултата и били смо у горњем дијелу, тако да смо се надали да ћемо остварити наш циљ без већих проблема. Ипак, као што сам напоменуо, услиједиле су нажалост повреде и велики пад. Најважније је да смо се у финишу сезоне консолидовали. Везали смо неколико добрих резултата и заслужено остали у Лиги Српске. Мислим да је кључ свега био бод у Фочи. Ту смо тешком борбом дошли до ремија, који нам је подигао самопоуздање и онда смо остварили важне побједе. Наравно и овај меч против Слободе је био баш тежак. Велики улог, притисак, али смо на крају све издржали и остварили наш циљ.

Шикањић краљ стријелаца

Титулу најбољег стријелаца Прве лиге Републике Српске понио је Милан Шикањић, нападач Лакташа. Ова екипа игра веома офанзивно па је прошле сезоне титулу понио играч овог тима Бојан Марковић. Шикањић је постигао 26 голова. Иза њега су остали Милош Перовић, нападач БСК-а, са 19 голова, док су на трећем мјесту Жоел да Силва Пауло (Рудар Приједор) и Срђан Драшковић са по 17 голова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана