Срђан Бабић за "Глас Српске" о могућем трансферу: У глави ми је само Спартак

Дејан Кондић
Срђан Бабић за "Глас Српске" о могућем трансферу: У глави ми је само Спартак

ДУБАИ - Фудбалери московског Спартака припремају се за други дио сезоне у руском шампионату, али и Купу. Један од оних који у Дубаију бруси форму за прољеће у "црвено-бијелом" је и Срђан Бабић.

Бањалучанин је љетос стигао у Москву, а већ сада се спекулише да би могао да напусти руску престоницу. Грчки медији пишу да је нови спортски директор атинског Олимпијакоса Дарко Ковачевић ставио Бабића на листу жеља поред још неколико српских репрезентативаца (Вање Милинковића-Савића, Страхиње Ераковића и Саше Лукића). Грци су уз Срђаново име ставили појашњење како он жели да напусти Русију. У разговору за "Глас Српске" високи дефанзивац је демантовао те тврдње, додавши да је фокусиран искључиво на Спартак.

- Познајем Дарка Ковачевића одраније, имамо јако добар однос, али не бих напуштао Русију, тако да је све друго сувишно коментарисати. Баш сам фокусиран на Спартак и на обавезе у клубу. Не гледам друге понуде, ни шта се пише, тако да - само Спартак - истакао је Бабић.

"Орлови" су у четвртак добили ривале у А дивизији Лиге нација. Поред Данске и Швајцарске Србија ће на мегдан Шпанији, а Бабић наглашава да једва чека тај дуел.

- Добили смо баш јаку групу у Лиги нација. Објективно све су врхунске репрезентације, кад си у А Лиги нација, нема слабе групе. Данце ћемо имати на Европском првенству, Швајцарце знамо одраније, са Шпанијом нисмо играли. Познајем све играче "фурије", доста сам времена провео у Шпанији. Искрено, једва чекам дуел против њих - рекао је Бабић.

Поуздани штопер од 22. јануара је са Спартаком на припремама у Дубаију, гдје ће остати до 1. марта. "Црвено-бијели" из Москве желе оба трофеја у Русији.

- Никад нисам имао дуже припреме. Јако се ради, да бисмо спремни дочекали други дио сезоне. Желимо оба трофеја, титулу и Куп Русије. Одавде директно идемо за Сант Петербург на мегдан Зениту, на отварању наставка шампионата - закључио је Бабић.

Русија

Репрезентацију Србије у марту очекују два пријатељска меча. Против Русије у Москви 21. марта и четири дана касније против Кипра у гостима. Бабића посебно радује окршај против "зборнаје".

- Прошло је доста времена од новембра и сви једва чекамо ново окупљање, односно те пријатељске мечеве. Поготово ја, пошто се против Русије игра у Москви, буквално 200 метара од мог стана. Познајем доста репрезентативаца Русије, доста их игра са мном у клубу. Сваки дан причамо о том мечу - рекао је Бабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана