Срђан Бабић сјајну сезону наставио голом за Алмерију: Вјерујем да можемо изборити опстанак

Дарко Драгичевић
Срђан Бабић сјајну сезону наставио голом за Алмерију: Вјерујем да можемо изборити опстанак

АЛМЕРИЈА - Бањалучанин Срђан Бабић постигао је други гол у сезони за Алмерију. Он је био стријелац у ремију са Селтом на гостовању у Вигу, а на крају је његов тим освојио бод (2:2).

Бабић је одлично реаговао након корнера и донио предност свом тиму у мечу у којем је био капитен, а на крају је освојен важан бод.

- Пресрећан сам због гола, то ми је други у шампионату, али заиста остаје велики жал што добру игру нисмо крунисали побједом. Два пута смо имали вођство које нисмо успјели да задржимо. Уз то смо у колу прије Селте реално имали кикс на домаћем терену, гдје смо ремизирали на мечу против Кадиза. Притисак који је носила та утакмица неповољно се одразио на екипу па смо пружили лошију партију. Као да су нам се ноге завезале и нисмо показали све оно што можемо - истакао је Бабић.

Ове сезоне Алмерија још није успјела да дође до побједе на гостовањима иако ја на неколико мечева имала предност.

- Невјероватно је шта нам се све дешавало ове сезоне на гостовањима. Заиста не знам на колико смо мечева долазили први до вођства и нисмо успијевали да га сачувамо и дођемо до побједе. Ето, Селта је најсвјежији примјер гдје смо два пута водили, па Севиља, Кадиз. У свим тим утакмицама имали смо предност и умјесто да смиримо игру, покушали смо доћи и до другог гола и ривал је то казнио. Вјероватно има и до тога што смо новајлије у лиги, а уз то смо и међу најмлађим тимовима па се осјетило неискуство у нашим редовима - поручио је дефанзивац.

Наредно коло доноси веома важан меч у борби за опстанак против Валенсије. Великан је у кризи и тренутно се налази у опасној зони.

- Утакмица против Валенсије ће нам вриједјети шест бодова. Велика је борба за опстанак, у опасној зони је седам тимова. Ми смо тренутно на 27 бодова, а има још 11 кола до краја. Процјене су да ће за опстанак бити потребно 40 бодова. Мислим да смо показали да имамо тим који заслужује да игра у елитном рангу. Према партијама, требало је да имамо бољи бодовни салдо, али шта се може. Преостало је још да збијемо редове и покушамо у ових 11 кола да изборимо опстанак у који сви вјерујемо - рекао је Бабић.

Бабић је своју срећу пронашао на Пиринејима. Након Португалије, сад је у Шпанији, гдје се у потпуности привикао на живот.

- Одомаћио сам се на Пиринејима. Ево, пет година сам већ ту, тако да ми све у потпуности одговара. Посебно овдје у Андалузији ми све одговара, од менталитета људи, хране, времена, тако да могу рећи да заиста уживам и да сам направио прави потез када сам, упркос понудама, остао у Алмерији. Осјећам се као код куће, а о повјерењу тренера и стручног штаба и колико ме цијене довољно говори капитенска трака - додао је стамени Бањалучанин којег навијачи просто обожавају.

Добре партије у елитном рангу скренуле су пажњу јачих клубова, чији емисари се распитују за његов статус у шпанском тиму.

- Драго ми је да има позива и да се многи клубови распитују за мене. Имам добру сезону, али одлука је на клубу јер са њима имам важећи уговор на још три године. Тренутно сам само концентрисан на партије на терену, да будем што бољи и да помогнем екипи да избори опстанак. Вјерујем да ћемо на крају сезоне пронаћи најбоље заједничко рјешење и за клуб и за мене - поручио је Бабић.

Током сезоне Бањалучанин је водио борбу са неким од најбољих нападача на свијету и истиче да се ипак два имена истичу.

- Лига је пуна одличних нападача. Ево, у наредном колу играмо против Валенсије која се бори за опстанак и има идентичан број бодова као и ми, а у нападу им је легендарни Едисон Кавани. Заиста је интензитет игре на високом нивоу, сваки нападач има неку своју посебност, али ако већ морам да издвојим неког, онда су то дефинитивно Карим Бензема и Роберт Левандовски. О њиховом квалитету и томе колико им је мало простора потребно да постигну гол не треба трошити ријечи. Буквално мораш нон-стоп бити концентрисан - истакао је Бањалучанин.

Без коментара о списку

Бабић је био члан репрезентације Србије на Свјетском првенству у Катару. Међутим, на првом списку након Мундијала за мечеве у квалификацијама за Европско првенство није био међу изабраницима селектора Драгана Стојковића. Поуздани дефанзивац није желио да коментарише списак, јер је то одлука селектора у коју се не мијеша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана