Срђан Бабић, оптимиста уочи мечеа са Бугарима: Нема калкулисања, идемо на побједу!

Дејак Кондић
Срђан Бабић, оптимиста уочи мечеа са Бугарима: Нема калкулисања, идемо на побједу!

СТАРА ПАЗОВА – Фудбалска репрезентација Србије у недјељу од 15 часова у Лесковцу игра одлучујућу утакмицу за пласман на Европско првенство против селекције Бугарске.

Изабраницима Драгана Стојковића довољан је и бод да би након 24 године изборили пласман на ЕВРО, а у случају побједе и евентуалног тријумфа Црне Горе у Мађарској, “орлови” би и са прве позиције могли на највећу европску фудбалску смотру у Њемачку.

Репрезентативцима се у Старој Пазови посљедњи прикључио Бањалучанин Срђан Бабић, који је имао проблема са упалом грла. Првотимац московског Спартака за “Глас Српске” поручује да је спреман за меч против Бугарске и да једва чека да утакмица почне.

- У сриједу навече сам стигао у Стару Пазову и сачекао екипу да се врати из Белгије. Одлично се осјећам, нормално сам радио са осталим играчима. Упала грла је иза мене, спреман сам за Бугаре и једва чекам да утакмица почне. Бод нам је довољан да одемо на ЕВРО, али у неким калкулацијама можемо и са прве позиције у Њемачку. Ипак, превасходно треба да гледамо себе. Не можемо себи дозволити да зависимо од других. Морамо се уздати у себе и добити Бугарску. Нећемо калкулисати, идемо на сва три бода. Ако Црна Гора уради нешто у Мађарској и дођемо у ситуацију да са првог мјеста одемо на Европско првенство, то је бонус. Да ми прво побиједимо Бугарску, то је најбитније, мислим да заслужујемо да одемо у Њемачку – истакао је Бабић.

Поуздани дефанзивац у Москви је задобио симпатије свих у клубу и око њега. Легенда Спартака Јегор Титов изјавио је да је Бабић најбоље појачање “црвено-бијелих” у минулом прелазном року. Да подсјетимо, Спартак су, поред Србина, љетос појачали и офанзивци Тео Бонгонда (дошао из Кадиза), Хезус Медина (ЦСКА), те лијеви бек Олег Реабчијук (Олимпијакос).

- Јегор Титов је велика легенда Спартака и руског фудбала, тако да његове ријечи заиста пријају. На мени је да радим још јаче, да се из дана у дан доказујем. Похвале не смију да ме уљуљкају. У фудбалу нема минулог рада, увијек се гледа и најважнија је прва сљедећа утакмица. Надам се да са Спартаком могу да урадим праве ствари, да се борим за титулу и трофеј у купу. Због тога сам и дошао у Москву и даћу све од себе да остваримо зацртане циљеве – закључио је Бабић.

Меч на југу Србије судиће Белгијанац Ерик Ламбрехтс. Он је у претходном циклусу, када се играло за мундијалску визу за Катар, водио меч “орлова” са Азербејџаном у Београду, који је српска селекција добила са 3:1.

Група Г

1. Мађарска 7        4        3        0        13:6   15

2. Србија    7        4        1        2        13:7   13

3. Црна Гора        7        3        2        2        8:8     11

4. Литванија        8        1        3        4        8:14   6

5. Бугарска 7        0        3        4        5:12   3

8. коло: недјеља 15 часова: Србија – Бугарска, Мађарска – Црна Гора

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана