Срђан Бабић једва чека да заигра за руски тим: Привукле су ме амбиције Спартака

Дарко Драгичевић
Срђан Бабић једва чека да заигра за руски тим: Привукле су ме амбиције Спартака

МОСКВА - Бањалучанин Срђан Бабић званично је представљен као нови играч Спартака. Репрезентативац Србије потписао је уговор до љета 2026. године.

Бабић је дошао из шпанске Алмерије гдје је био капитен, а првенство Русије ће за њега да буде нови изазов.

- Први утисци о Спартаку су одлични. Велики клуб који жели да се бори за трофеје. За Спартак је наступао и један од најбољих играча Србије у историји Немања Видић, који је након Москве направио сјајну каријеру. Преговори су кратко трајали. Привукле су ме амбиције клуба. Причао сам с тренером који ми је јасно рекао шта од мене очекује тако да сам лако преломио. Једва чекам да се прикључим саиграчима и настојаћу да оправдам повјерење - истакао је Бабић. Чини се да је црвено-бијела боја суђена репрезентативцу Србије. Након Војводине, Црвене звезде и Алмерије поново ће носити исте боје.

- Црвено-бијела боја ми је срећна. Са Црвеном звездом сам освојио три титуле, играо Лигу шампиона и Лигу Европе. И у Алмерији је било сјајно био сам капитен, прошле сезоне смо изборили опстанак. Ту сам остварио и највећу клупску побједу у каријери када смо савладали Барселону, али сада сам у потпуности окренут новим изазовима у Спартаку који жели да се бори за титулу - додао је Бањалучанин. Дефанзивац истиче да је упознао саиграче и да зна шта га очекује у првенству, посебно јер је играо против руских тимова Краснодара и ЦСКА.

- Другачији је стил игре. Очекујем више дуела с корпулентнијим нападачима него у Шпанији, јер видим да има заиста снажних шпицева али сматрам да могу одговорити на те изазове. Волим кад имам лопту у посједу, а такође сам опасан у прекидима пред противничким голом. Био сам у саставу против ЦСКА и Краснодара те играо припреме против екипа и знам - рекао је Срђан.

У Спартак је дошао још један играч из шпанске Примере Тео Бонгонда из Кадиза.

- Играли смо један против другог два пута прошле сезоне и оба пута је било неријешено. Добар играч надам се да ћемо заједно помоћи да Спартак оствари своје циљеве.

Русе је интересовало да ли је Бабић  због висине икад тренирао кошарку.

- Фудбал је моја прва и једина љубав, нисам тренирао кошарку, али волим да је погледам посебно сад НБА због Николе Јокића - открио је штопер.

Шестица за срећу

У новом клубу Бабић ће носити број шест.

- То ми је срећан број, носио сам га кад смо са репрезентацијом Србије освојили Свјетско првенство на Новом Зеланду. Тада то нико није очекивао али смо освојили титулу и поносан сам на тај успјех. Обиљежио је читаву нашу генерацију - присјетио се сјајни дефанзивац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана