Срђан Бабић, дефанзивац московских “црвено-бијелих”, за “Глас Српске”: Титула са Спартаком апсолутни императив

Дејан Кондић
Срђан Бабић, дефанзивац московских “црвено-бијелих”, за “Глас Српске”: Титула са Спартаком апсолутни императив

У “турбомоду” живи ових двадесет дана српски репрезентативац и новопечени дефанзивац московског Спартака Срђан Бабић. Након доласка у Русију услиједиле су и репрезентативне обавезе, а већ од данас је са саиграчима из највећег клуба највеће земље свијета.

Минули репрезентативни прозор “орлови” нису одрадили онако како су планирали. Могло је и морало пуно боље. Међутим, с обзиром на стање у групи, има још времена да се ствари поправе и да се избори толико чекана виза за Европско првенство. Ова генерација то може, и мора. Свјестан је тога и Бањалучанин на привременом раду у Москви. Од данас његове мисли усмјерене су поново на тежњу руског гиганта да се врати тамо гдје му је и мјесто, на врх. У интервјуу за “Глас Српске” високи дефанзивац истиче да је титула шампиона Русије приоритет свих приоритета и да су све снаге у Спартаку усмјерене ка томе.

- Спартак је највећи клуб у Русији и морамо се потрудити да га вратимо на врх и то је апсолутни императив. Све екипе су се добро појачале и добро раде. Видјели сте Краснодар како је кренуо. Ту су увијек Динамо, Зенит, ЦСКА и сад ћемо ми покушати да их све срушимо, даћемо све од себе - поручио је Бабић.

ГЛАС: Одиграли сте двије утакмице у црвено-бијелом дресу. Имали сте деби из снова, гол у дербију против градског ривала Динама. Какав је био осјећај?

БАБИЋ: Дошао сам и након нешто мало више од 20 минута водили смо са 4:0 у мом дебију, који није могао бити бољи. То је рецепт како играти даље, јер смо мало у кризи резултата. Даћемо све од себе да што прије изађемо из тога. Сигуран сам да ћемо се већ у наредном мечу вратити на побједнички колосијек.

ГЛАС: Какви су Ваши утисци из Спартака, Москве, како су Вас прихватили?

БАБИЋ: Фантастично се осјећам, од првог дана као да сам у мојој Бањалуци. Сви се труде да ми период адаптације максимално скрате. Чини ми се да сам се одмах уклопио, све ми је легло.

ГЛАС: Сигурно сте по доласку имали доста обавеза и нисте много стигли ни да видите сам град.

БАБИЋ: Двије седмице сам тамо и досад сам видио хотел и нашу базу, односно терен. Имао сам двије утакмице, свака три дана карантини, путовања и то... Успио сам нешто мало да обиђем, али имао сам доста посла око тражења апартмана, регистрација, отварања рачуна, “милион” неких ствари... Оно што сам видио “на блиц”, то су пуни ресторани, тржни центри, гужва по граду... Москва живи пуним плућима.

ГЛАС: Кажу да су у Русији најтежа, када је лига у питању, та путовања јер се буквално иде с краја на крај велике земље.

БАБИЋ: Та путовања тамо нису лагана, али кад играш за Спартак, нема изговора типа: “Уморни смо, дуго смо путовали”. У свакој утакмици без обзира на све морамо ићи на три бода.

ГЛАС: Да се дотакнемо мало и минулог репрезентативног “прозора”. Сигурно је да сте очекивали више?

БАБИЋ: Како нисмо, али једноставно тако се намјестило, против Литваније поготово. Примили смо два гола из “одбијанаца”, али вратиће нам се то. Не сумњам у ову групу момака. Имамо сјајну атмосферу, увијек се радо одазивамо позивима селектора Драгана Стојковића и вјерујем да ћемо на крају изборити пласман на Европско првенство.

ГЛАС: Да ли сте са саиграчима на окупљању у Старој Пазови гледали српске кошаркаше на путу до финала?

БАБИЋ: Гледали смо све, заједно смо испратили све мечеве. Момци су били сјајни, поносни смо на њих. Хоћу да кажем и ово, што се тиче Борише Симанића, тај дечко је заслужио орден, повриједио се играјући за репрезентацију. Максималан респект за њега.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана