Србин предводи најбољи тим Европе

GS
Foto: Middle East Eye

Турски Фенербахче је тренутно најбољи клуб у Европи, бар на основу резултата.

Истанбулски великан је добио свих 18 утакмица од старта сезоне, по девет у домаћој Суперлиги и девет у Европи.

Сензационална серија продужена је у четвртак вече побједом 3:1 над бугарским Лудогорецом у Лиги конференција.

Претхнодно је Фенер у групној фази савладао дански Нордсјеланд и словачки Спартак из Трнаве, након максималног учинка у квалификацијама против молдавског Зимбруа, словеначког Марибора и холандског Твентеа.

Једнако супериоран Фенер је и у турској гдје је непогрешив од средине августа, па је лидер испред највећег ривала Галатасараја.

Тренер Исмаил Картал, који се љетос вратио на Шукру Сарачоглу за свој трећи мандат у Фенеру, није могао пожелити бољи старт сезоне.

А окосницу његовог тима чине добро позната имена која су претходних година буквално одбачена од енглеских премијерлигаша.

Играчи које су отписали премијерлигаши

Ту су бразилски везиста Фред који је претходног љета стигао у Манчестер јунајтед, а ове јесени је забиљежио четири асистенције у Фенеру.

На крилној позицији је Рајан Кент, Енглез који је стигао из шкотског Ренџерса.

У нападу је бивши центарфор Челсија Миши Батшуаји, стријелац четири гола до сада.

Четири гола је постигао и Џошуа Кинг, бивши омладинац Јунајтеда, који је играо за Блекбурн, Борнмут, Евертон и Вотфорд.

Напад ипак предводи некадашњи голгетер Манчестер ситија, Роме и Интера Един Џеко, који доминира упркос годинама (37) са девет голова и седам асистенција откако је стигао из Италије.

Србин креативни геније екипе

А креативни геније ове екипе је наш Душан Тадић, који је послије пет блиставих година у Ајаксу протеклог љета неоправдано отписан у Амстердаму.

Уз Џека је најкориснији играч Фенера са шест голова и четири асистенције у свим такмичењима.

Фенерови резултати су тиме импресивнији и јер су протеклог љета остали без два битна члана тима: 18-годишњег вундеркинда Арде Гулера, који је прешао у Реал Мадрид, те првог голмана Алтаја Бајиндира који је отишао у Јунајтед.

Уз поменута појачања, стигли су и турско крило Џенгиз Ундер и пољски везиста Себастијан Шимански, који су уз Фреда, Кента, Џека и Тадића стигли без евра одштете.

"Можемо да размишљамо само о следећој утакмици јер противници знају у каквој смо форми и желе да нас победе. Сваки меч је све компликованији", прокоментарисао је тренер Картал непобедиви низ свог тима, преноси Б92

Фенер у наредном мечу игра против мало познатог Пендикспора у недељу, за 19. побједу у низу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана