Србин одбио да игра против самопроглашеног Косова

ГС
Србин одбио да игра против самопроглашеног Косова

Српски такмичар у е-фудбалу Марко Роксић није хтео да игра против такмичара из самопроглашеног Косова и тако је изгубио шансу за бољи резултат на Европском првенству.

Марко Роксић остварио је слаб резултат на квалификационом турниру за Европско првенство у е-фудбалу због тога што није желио да игра против представника тзв. Косова. Популарни Рокса је своју одлуку образложио на Твитеру казавши да му је "чист образ" испред новца и такмичења, посебно у осјетљивом тренутку за српски народ на Косову и Метохији.

"Послије двије године током којих сам увијек био дио свих такмичења у Европи, јуче нисам успио у томе. У такмичењима које организује Е-спорт у Европи ставили су ме у исту групу са Косовом. Косово је дио Србије и увијек ће бити. Првог дана сам био савршен и имао сам скор 5-0, а онда...", написао је без икаквог увијања Марко Роксић и потом додао да послије свега што се дешавало није могао да пристане на меч против такмичара из "Косова",преноси "Мондо".

Па додаје:

"Другог дана такмичења сам био нервозан, требало је да одиграм још два меча да одем директно у Ријад. Цијели дан сам размишљао шта да радим против Косова и прије тога сам изгубио против Мађарске. Нисам играо, није било концентрације, ничега. Предао сам меч против Косова и завршио трећи. У плеј-офу сам изгубио од Турске (гдје сам разочаран због непостојања фер-плеја), али то је игра. Овдје нема пријатељстава", написао је Рокса.<

>

Марко Роксић је један од најбољих играча е-фудбала у Европи и претходно је био члан Барселоне и Роме, док је такође био и првак "старог континента" у е-фудбалу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана