Србија вечерас (20.45) гост Литваније у квалификацијама за Европско првенство

Г.С.
Србија вечерас (20.45) гост Литваније у квалификацијама за Европско првенство

КАУНАС - Фудбалска репрезентација Србије вечерас од 20.45 часова игра меч 5. кола квалификација за Европско првенство против Литваније у Каунасу.

Након пораза од Мађарске у Београду (1:2) изабраници Драгана Стојковића желе да поново направе серију побједа којима би и дефинитивно визирали пасоше за Европско првенство. Међутим, није само резултат оно што тишти јавност. Проблем је и игра “орлова”. Од четири утакмице текућих квалификација, Србија није одиграла ниједну како ваља. У првом сусрету вечерашњих ривала, Литванија је на “Маракани” побијеђена са 2:0, у Црној Гори нису могли “орлови” да се саставе са лоптом до посљедњих 20 минута (2:0), док су умало тај цех платили против Бугарске, која до тада није имала ни бод, али су голом у 94. минуту успјели да ишчупају реми (1:1), па све до дуела против сјеверних сусједа у којем су били незаинтересовани за нешто више. Селектор Стојковић свјестан је важности недјељне утакмице и поручује да је побједа под морање.

- Морамо да победимо у Литванији. Имамо још четири утакмице до краја, сами о себи одлучујемо. Да добијемо следећу утакмицу, верујем у то - поручио је Стојковић.

Наравно, осврнуо се и на оно шта се дешавало у минулом сусрету против Мађара на стадиону “Рајко Митић”.

- Без обзира на то што смо утакмицу отворили на најбољи могући начин и из одличне акције повели, па имали и неколико ситуација да дуплирамо предност, из две одбијене лопте у кратком интервалу Мађарска је успела да преокрене и постигне два гола. Мислим да у првом полувремену нисмо били довољно мобилни, тај део утакмице је припао ривалу, а у другом смо доминирали, покушали да дођемо до гола, али нисмо успели. Пораз није трагедија, дали смо све од себе да не изгубимо. Важно је имати и мало среће - рекао је Стојковић.

И нападач Душан Влаховић, након чијег шута је мађарски играч Атила Шалаји скренуо лопту у мрежу свјестан је важности утакмице против Литваније и зна шта је чинити “орловима” у недјељу.

- Идемо на три бода. Морамо да идемо на победу, неопходна нам је да бисмо увели квалификације у мирну луку. Само нам победа у Литванији игра - нагласио је Влаховић.

Група Г

1. Мађарска 4        3        1        0        7:1     10

2. Србија    4        2        1        1        6:3       7

3. Црна Гора        4        1        2        1        3:4       5

4. Литванија        4        0        2        2        3:7       2

5. Бугарска 4        0        2        2        2:6       2

5. коло: Црна Гора - Бугарска (недјеља, 18), Литванија - Србија (недјеља, 20.45)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана