Србија успјешно кренула ка Њемачкој

Д.Д.
Foto: Танјуг Дарко Војиновић

БЕОГРАД - Фудбалска репрезентација Србије успјешно је почела квалификације за Европско првенство 2024. године у Њемачкој, након што је савладала Литванију 2:0 на стадиону Рајко Митић.

Селектор Драган Стојковић направио је неколико промјена у односу на тим који је наступао на Мундијалу, а "орлови" су рутински дошли до три бода иако су се гости већим дијелом дуела дисциплиновано бранили. Играла је Србија са три централна дефанзивца па је искусни Немања Гудељ командовао Страхињи Ераковићу и Саши Павловићу. Шансу је у везном реду добио Марко Грујић, док су у шпицу били нападачи Александар Митровић и Душан Влаховић.

"Орлови" су на старту вршили притисак на задњу линију ривала а након освајања лопте покушавали су кроз пас игру да дођу до гола. Србија је до предности дошла у 16. минуту када су сјајну акцију одиграли капитен Душан Тадић и Филип Костић. Играч Јувентуса је одиграо повратну лопту за капитена којем није било тешко да затресе мрежу гостију. Био је то 21. гол у дресу репрезентације за играча Ајакса.

Након тога Литванци су се потпуно повукли док је Србија одиграла доста лошије али су домаћи могли до 2:0 у првом дијелу кад је Грујић погодио стативу.

На старту другог дијела Литванци су потпуно пали а Србија је то казнила голом у 53. минуту. Душан Тадић је након гола био асистент и послао је одличну лопту за Душана Влаховића који је послао под мрежу. Након тога поништен је и гол Филипа Костића због недозвољене позиције.

Након тога услиједио је пад у игри домаћег тима због неколико измјена а пао је и ритам меча. Гости су два пута запријетили. Ипак истакао се голман Вања Милинковић Савић добрим интервенцијама. Није Србија бриљирала на старту квалификација, било је ту доста пропуста у дефанзивној линији и сигурно је да ће Стојковић имати још посла.

На овом мечу дебитовао је и Лазар Самарџић који се одлучио за репрезентацију Србије па је одиграо посљедњих 20 минута. У понедјељак селекција Србије гостује код Црне Горе која је у првом колу савладала Бугарску на гостовању 1:0, па ће се тако састати двије екипе које су имале успјешан старт такмичења.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана