Првак Европе прејак за Србију

ГС
Првак Европе прејак за Србију

КОРДОБА - Фудбалска репрезентација Шпаније је лако и убједљиво побиједила Србију резултатом 3:0 у мечу четвртог кола групе A4 Лиге нација и тако два кола пре краја обезбедила пласман у четвртфинале такмичења у ком брани титулу.

На табели групе A4 првак Европе после четири кола има 10 бодова, Данска има седам, Србија четири, а Швајцарска бод.
Шпанија је имала чак 29 удараца ка голу Србије, није искористила ни пенал, док су "орлови" само три пута шутирали ка голу "фурије".

Прваци Европе су у Кордоби повели већ у петом минуту, Педро Поро је центрирао, а на другој стативи је најбоље скочио Ајмерик Лапорт и послао лопту у мрежу поред немоћног Предрага Рајковића. Лапорту је то био други гол за Шпанију, претходни је дао 2021. године на Европском првенству, у победи 5:0 над Словачком.

У 16. минуту Микел Мерино је погодио стативу. Шпанија је нову шансу да дуплира предност имала у 34. минуту, али је ударац Микела Ојарзабала са 18 метара одлично одбранио Рајковић.

Селектор Србије Драган Стојковић је већ на полувремену направио двоструку промену у тиму, уместо Дејана Јовељића и Лазара Самарџића у игру су ушли Лука Јовић и Марко Грујић.

Шпанија је у 54. минуту пропустила најбољу могућу шансу да дуплира предност, Алваро Мората је са пенала шутирао преко пречке.

Србија је могла до изједначења у 63. минуту, Коста Недељковић је после контранапада центрирао, а капитен Александар Митровић лоше шутирао из веома изгледне позиције.

Два минута касније Мората се искупио за промашени пенал, матирао је Раковића после асистенције Фабијана Руиза.

У 77. минуту после VAR асистенције Страхиња Павловић је добио директан црвени картон због прекршаја над Ојарзабалом, а затим је из тог слободног ударца Алекс Баена постигао први гол у дресу Шпаније за 3:0 за првака Европе.

У 80. минуту могло је да буде и 4:0, али је резервиста Педри погодио пречку.

У наредном колу, 15. новембра, Србија гостује Швајцарској, док ће Данска бити домаћин Шпанији.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана