Србачка Слога нанијела први пораз бившем прволигашу: Омарска најавила жалбу

Дарко Пашагић
Србачка Слога нанијела први пораз бившем прволигашу: Омарска најавила жалбу

БАЊАЛУКА - Фудбалери Слоге из Српца у дербију четвртог кола Друге лиге Републике Српске, група запад савладали су Омарску са 3:1 и тако бившем прволигашу нанијели први пораз послије три стартне побједе.

Највише узбуђења било је у 82. минуту када је несигурни судија Петар Тепић из Челинца показао три црвена картона, два домаћину и један гостујућим играчима. То је био разлог за реакцију из Омарске која је издала саопштење и најавила жалбу због тога што је арбитар безразложно дао црвени картон Бранку Росићу те траже поништавање истог. 

- Ни на који начин не желимо да умањимо побједу домаће екипе. Гледајући дешавања на терену, наша екипа није реализовала најмање седам ситуација које су биле очигледне прилике за постизање погодака и сами смо криви што нисмо убједљиво побиједили. Спорна је ситуација из 75. минута у којој је судија прво признао погодак наше екипе, затим га поништио, а оно што нам посебно смета јесте искључење Бранка Росића који је најбољи играч екипе и стријелац лиге. На снимку се јасно види да исти не учествује у “тучи на терену”, штавише, смирује ситуацију те одлази на освјежење код противничке клупе - наводи се у саопштењу Омарске.

Пораз Омарске искористио је Пролетер из Теслића, који је на својој “Радолинци” савладао Црни врх из Јаружана и засјео на прво мјесто.

У групи исток одгођена су два сусрета и то у Рогатици између Младости и Стакорине те у Сребреници између Губера и Будућности из Пилице. У преосталих шест, пет убједљивих побједа домаћина и неочекивано славље Задругара из Доњег Црњелова на гостовању код Подриња у Јањи. Највише голова било је у дуелу два Јединства, гдје је домаћин из Роћевића био бољи од имењака из Броца са 8:2.

Парови наредног кола, које се игра у суботу и недјељу, 6. и 7. септембра: група запад, пето коло: Напријед - Дубраве, Горица - Слога (Т), Брдо - Жељезничар (Д), Алфа Модрича - Челинац, Црни врх - Пролетер (Т), Омарска - Текстилац, Полет 1926 - Борац (Ш), Лауш - ФСА Приједор, Слога (С) слободна, група исток, четврто коло: Јединство (БР) - Младост (Г), Илићка 01 - Власеница, Херцеговац - Пролетер (Д), Гласинац 1936 - Напредак (ДШ), Задругар (ДЦ) - Рудар 1925, Будућност (П) - Подриње (Ј), Стакорина - Губер, Јединство (Р) - Младост (Р).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана