Спремни за сва искушења у Елбасану

Дарко Пашагић
Спремни за сва искушења у Елбасану

БАЊАЛУКА – Фудбалери Борца данас путују за Албанију, гдје ће сутра од 21 час у Елбасану играти реванш сусрет првог кола квалификација за Лигу шампиона против првака ове земље, Егнатије.

Иако су свјесни да ће бити на великом искушењу да сачувају предност из првог меча одиграном на Градском стадиону у Бањалуци, када су славили са 1:0 у табору Бањалучана влада одлична атмосфера.

- Сви смо свјесни колико клубу, свима нама који су у Борцу, али и цијелох Бањалуци и Републици Српској значи ова утакмица и колики је у њој улог. И Албанци слично размишљају. Свјесни смо и ми и они да пролаз у друго коло доноси сигуран плеј-оф за Лигу конференције и наравно да нам је у мислим пролаз у наредну рунду такмичења – нагласио је шеф стручног штаба Борца Младен Жижовић.

Стратег "црвено-плавих" је истакао да је игра Егнатије добро изализирана и да са те стране не би требало да буде никаквих изненађења.

- Спремни смо за сва искушења, која нас очекују у Елбасану. И на нашем стадиону се видјело да наш противник игра веома агресивно, што су показали и бројни картони, које се зарадили на том мечу. Добили су и два црвена картона и сигурно је да ће Арбин Зејнулаи и Едисон Ндрека недостајати Егнатији у реваншу. Међутим имају широк ростер и то не би требало да се баш пуно осјети на њиховој игри. Очекујем да буду агресивни и у реваншу, али и да ће такав начин игре бити поново адекватно сакнционисан – наставио је Жижовић.

Бањалучани пред реванш сусрет немају неких вечих кадровских проблема.

- Словенац Алекс Пихлер пропустио је неколико тренинга због повреде, али вјерујем да ће и он бити у комбинацији. Остали су сви у строју и са нестрљењем очекују почетак овог за нас веома важног сусрета – додао је Жижовић.

Минималну предност Борцу у првом дуелу донио је Дамир Хреља, који је мрежу Егнатије погодио у шестом минуту судијске надокнаде у другом полувремену.

- Знамо да ћемо бити на великом испиту и свјесни смо важности ове утакмице. Добро смо се припремали за овај сусрет, противник је добро снимљен и вјерујем да моћемо и реваншу да се равниправно носимо са њима. Имамо минималну предност, која је у оваквим двомечима од велике важности и пружићемо максимум да је задржимо и тако се пласирамо у друго коло квалификација за Лигу шампиона, што би био стварно велики успјех – рекао је Хреља. 

Италијани на центру

Реванш сусрет првог кола квалификација за Лигу шампиона између Егнатије и Борца, који се игра сутра од 21 час у Елбасану судиће арбитри из Италије. Главни судија је Фабио Мареска, помоћници Ђорђо Перети и Давиде Моро, а четврти арбитар Ермано Фелисијани. У ВАР соби биће Данијеле Шифи и Данијеле Патерна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана