Шпица: Борац има шансу да побиједи Аустрију

Срна
Шпица: Борац има шансу да побиједи Аустрију

БЕЧ - Фудбалска легенда бањалучког Борца Дамир Шпица рекао је Срни да овај клуб има шансу да побиједи бечку Аустрију и да се касније, уз дозу среће, фудбалског умијећа и озбиљности, пласира у Лигу конференција, што би много значило за фудбал и спорт у Републици Српској.

Шпица је истакао да је Борац играо коректно у Бечу против Аустрије гдје је поражен минимално са 1:0.

-Борац на основу приказаног има шансу да прође даље, јер лопта је округла. А у реваншу биће и пун стадион у Бањалуци. На том мечу Борац ће морати да игра озбиљно, мирно и одговорно од почетка да се током утакмице постигне тај један гол којим би био надокнађен заостатак. Дакле, имамо шансу јер је екипа у Аустрији показала жељу и хтијење да иде даље. Што кажу, испрсили су се озбиљном тиму који је један од најбољих у Аустрији поред Ред була и Рапида - рекао је Шпица.

Он је указао да ће утакмица у Бањалуци управо због минималног заостатка бити тежа за “Борац”, чији првотимци морају бити опрезни у смислу да не дозволе да приме неки гол.

-Ако се то деси, онда ће бити тешко - рекао је Шпица, који је као капитен Борца освојио Куп Југославије 1988. године побједом над београдском Црвеном звездом.

Констатовао је да би за Борац, Бањалуку, Српску, па и БиХ много значио улазак у Лигу конференција, јер би то клубу донијело знатан и потребан финансијски подстицај.

-Бањалука би се у фудбалском смислу додатно пробудила, јер би се послије доста времена поново оживјела та нека европска фудбалска прича у граду на Врбасу - рекао је Шпица.

Он је оцијенио да Борац због свог успјеха у лигашком такмичењу на нивоу БиХ и у Европи треба што више да улаже у младе фудбалере и млађе категорије, којима треба дати шансу.

-Младе фудбалере треба истрпјети и дати им шансу да се покажу да бисмо касније имали тим чију би окосницу чинили домаћи играчи. Такви спортисти могу да више осјете свој клуб, град и навијаче. А онда ће сигурно бити много боље. На примјер, у мојој генерацији било нас је шест или седам из Борчеве школе фудбала - рекао је Шпица и додао да страни фудбалери, који долазе у Борац морају бити квалитетни.

ФК Борац из Бањалуке изгубио је од ФК Аустрија из Беча у првом мечу другог кола квалификација за фудбалску Лигу конференција.

Аустријски тим побиједио је резултатом 1:0, а стријелац је био Харис Табаковић у посљедњем минуту утакмице.

Реванш се игра на Градском стадиону у Бањалуци у четвртак, 3. августа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана