Спектакл у Борику припао пекари Бакал

Дарко Пасагић
Foto: ГС

БАЊАЛУКА – Пекара "Бакал" побједник је 48. традиционалног турнира у малом фудбалу "Борик 2023" пошто је у финалу сениорске смотре савладала прошлогодишњег шампиона Кафе бар "Кајак" са 3:1.

Њима је осим побједничког пехара припала и новчана награда у износу од 23.000 марака, док се финалиста морао задовољити са 2.000 марака.

Финални окршај донио је прегршт атрактивних потеза мајстора "петопарца", а завршен је тријумфом "млађе гарде", која је онемогућила двојицу играча "Кајака" да по девети пут подигну побједнички пехар у сениорској конкуренцији. Наиме, Дарко Милановић и Игор Мирковић за сада су заједно на трону са Жељком Драгољевић и сва тројица су по осам пута освајали овај турнир.

Чинило се да ће у томе успјети јер је Кафе бар "Кајак" у раној фази преко словеначког интернационалца Алена Фетића стигао до предности. Међутим, то није поколебало играче Пекаре "Бакал", који су до полувремена головима Николе Турањанина и Владимира Арсића успјели да у потпуности преокрену резултат. Завршни ударац задао је Лука Бобић, а поготку је претходила права мајсторија Андреја Боснића, који се сјајно и то петом ослободио свог чувара Ђорђа Каурина.

За побједничку екипу наступали су: Сташа Баштић, Лука Бобић, Андреј Боснић, Љубиша Никодиновић, Данко Радић, Владимир Арсић, Немања Милаковић, Михајло Амиџић, Никола Турањанин, Виктор Вребац и Сергеј Латиновић. За најбољег играча проглашен је Турањанин из побједничке екипе, његов саиграч Немања Милаковић добио је награду за најбољег голмана, док је први стријелац турнира био Славиша Максимовић (Кафе бар "Кајак").

-Драго ми је због пехара и признања, ово је било наше прво финале. Сви смо ту негдје генерација и ове године смо дошли до краја. Желио бих да честитам саиграчима, заслужено смо побиједили. Похвалио бих противничку екипу, знали смо да су они 10-15 година најбоља екипа на том турниру. Имају специфичну игру коју је јако тешко бранити, међутим мислим да смо ми то на младост и трку извукли- рекао је Турањанин.

Најперспективнији играч је Никша Благојевић, док је награда за фер-плеј припала екипи Мало друштво. Руководилац турнира Јовица Кесеровић, презадовољан је финалним даном, али и комплетном смотром.

- Оно што свакако све нас радује је чињеница да се из године у годину повећава интересовање за ову смотру, која ће за 2025. доживјети 50. издање. Не само екипа, већ и гледалаца у бањалучком "храму спорта". На овом финалу био је их стварно импозантан број. Пошто није било довољно мјеста на трибинама финалне окршаје су поједини посматрали на степеницима и са гелендера и то је оно што даје додатни чар. И ми се са своје стране максимално трудимо да се што више уклапамо у модерне трендове и сигуран сам да би свака наредна смотра требала да буде све боља и боља. Оно што је битно истаћи да смо одам по окончању финалног сусретак, који је донио прави ужитак за љубитере "петопарца" почели са припремама за "Борик 2024" – нагласио је Кесеровић. 

Резултати финала

Посљедњег дана 48. традиционалног турнира у малом фудбалу "Борик 2023" одиграни су финални сусрети у свим старосним категоријама. Резултати и стријелци: сениори: Пекара "Бакал" – Кафе бар "Кајак" 3:1 (Турањанин, Арсић, Бобић – Фетић), У-16: Ски-клуб "Рис" – Фулам 5:1 (Декет 2, Лајић,. Благојевић, Ристић – Радуловић), У 14: Њукасл Јунајтед – Фризерски салон "Стевица" 0:3 (Тешић, Слијепчевић, Боснић), У-12: Шампиони 2011 – Спорт бојс 3:2 (Лакић 2, Бошкан – Јовић, Раилић), У-10: Омега безбједност – ФК Младост Котор Варош 5:1 (Бајић 2, Ми. Деспотовић 2, Гојковић – Ф. Понорац), ветерани преко 50 година: "Јанковић" Горњи Вијачани – Козарска Дубица 1:4 (Личина – Здјелар 4), ветерани преко 38 година: "Гарден" – "Бојан Милошевић" Борац 83 3:1 (Врањешевић, Андрић, Бајић – Тешић), сениорке: Херцеговка – Омега безбједност 4:3 (Николић 2, Денда, Хусић – Вујадин 2, Трбојевић).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана