Спектакл - финале Лиге шампиона (21 час) у Истанбулу за крај фудбалске сезоне

Г.С.
Спектакл - финале Лиге шампиона (21 час) у Истанбулу за крај фудбалске сезоне

ИСТАНБУЛ - Финале Лиге шампиона између Манчестер ситија и Интера крунисаће ову сезону у европским такмичењима. Све је спремно за спектакл у Истанбулу, гдје ће се енглески тим борити за историјску прву титулу, док ће Интер бити у походу на четврту.

Пред меч улога фаворита се даје Ситију. Енглески тим је већ освојио двије титуле, постао је шампион своје земље, а затим освојио ФА куп и има шансу да освоји "триплету". Манчестер сити је играо једно финале Лиге шампиона у којем је поражен од Челзија и сад жели напокон да дође до толико жељеног трофеја.

Пеп Гвардиола је освајао трофеј као играч и два пута као тренер Барселоне, али никад по одласку са "Камп ноуа". Шпанац је по одласку из Барселоне са Бајерном и Ситијем освојио 20 трофеја, али није Лигу шампиона. Ако успије памтиће се да је донио прву титулу Ситију и поновио "триплету" сер Алекса Фергусона из 1999. године те да је освојио трофеј без Месија.

- Очекује нас врхунски тим, биће то финале пуно тешкоћа. Није лако савладати Интеров одбрамбени систем. Мораћемо да имамо одличан темпо, али и да будемо стрпљиви јер што више времена пролази то ће се повећавати тензија. Сви који потцјењују Интер пуно гријеше јер су они тим који је навикао да контролише утакмице, а ми ћемо такође морати да се бранимо добро. Оптимиста сам, али сам истовремено свјестан квалитета наших противника. Добро се бране, одлични су у транзицијама и контранападима. Ово је посљедњи меч у сезони и морамо да га одиграмо најбоље што можемо и да побиједимо - поручио је Гвардиола.

Интер је све изненадио пласманом у финале. Чета Симонеа Инзагија је већ освојила један трофеј у Купу, тако да и они желе да четврти пут постану шампиони Европе. Посљедњи пут су славили 2010. године када је у тиму био Дејан Станковић, а освојили су "триплету". Инзаги упркос сјајном послу у Лацију и Интеру и даље нема "скудето" па би Лига шампиона била најбоља сатисфакција. Наруку му иде и невјероватна статистика - као тренер водио је Лацио и Интер у седам финала (три Купа Италије и четири Суперкупа) и свих седам је добио.

- За нас је ово сан у који смо сви ми вјеровали. Поносни смо што се налазимо у финалу и кога смо све елиминисали, али не мислимо овдје да станемо. Нико нам није ништа поклонио, заслужили смо мјесто у финалу. Након сјајног полуфинала нико не може да нам одузме жељу да идемо до краја и подигнемо пехар. Сити је сјајан тим, има врхунског тренера, али нико не може да нам одузме наду. Знамо колико вриједимо и у финалу желимо да побиједимо. Само с таквим ставом се може доћи до трофеја - истакао је Инзаги. Финале Лиге шампиона игра се на стадиону "Ататурк" у Истанбулу с почетком у 21 час, а главни судија меча биће Пољак Симон Марчињак.

Састави

УЕФА је најавила сљедеће саставе за финални меч.

Манчестер сити: Едерсон, Вокер, Рубен Диаш, Аке, Стоун, Родри, Бернардо Силва, Де Брујне, Гундоган, Грилиш, Халанд.

Интер Милан: Онана, Дармијан, Аћерби, Бастони, Дамфрис, Барелја, Хакан Чалханоглу, Михтаријан, Димарко, Лаутаро Мартинет, Џеко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана