Сонг: Немамо шта да изгубимо, идемо на побједу против Бразила

Танјуг
Сонг: Немамо шта да изгубимо, идемо на побједу против Бразила

ДОХА - Селектор фудбалске репрезентације Камеруна Ригоберт Сонг изјавио је данас да његов тим ићи на побjеду против Бразила у мечу посљедњег, трећег кола групе Г на Свјетском првенству у Катару, преноси "Ројтерс".

Бразил је први на табели Г са шест бодова и већ је обезбједио пласман у осмину финала Мундијала. Швајцарска је друга са три, а Србија и Камерун имају по један бод.

Оба меча групе Г биће одиграна сутра од 20 сати, а састаће се Бразил - Камерун и Србија - Швајцарска.

Камеруну је за пролаз у осмину финала потребна побједа против Бразила, као и тријумф Србије на мечу са Швајцарском, али и боља гол-разлика.

"Сутрашњи меч има посебну димензију. Потребна су нам три бода, небитно на који начин. Успијевали смо раније, па можемо поново. Немамо шта да изгубимо. Неке ствари у фудбалу су реалност, али је све је могуће. Вјеровали смо да можемо да побједимо Бразил на Купу конфедерација 2003. и успјели смо", рекао је Сонг новинарима у Катару.

Селектор Бразила Тите најавио да ће сутрашњи дуел одиграти у комбинованом саставу.

"Они можда могу да буду растерећени, али нама је потребан резултат да бисмо наставили да играмо на турниру. Ово је за нас финале, урадићемо све да освојимо три бода", рекао је Сонг и додао да би било идеално да Србија побједи Швајцарску.

Новинари су питали Сонга да ли се сјећа дуела са Бразилом на СП 1994. године. Бразил је тада славио са 3:0, а Сонг је зарадио црвени картон.

"Сан сваког дјетета је био да игра против Бразила. Имао сам тада 17 година и тада сам био у стартној постави против једног од најбољих тимова на свијету. Добио сам црвени картон, а можда нисам био свјестан правила која се морају поштовати. Тај црвени картон ми је помогао да сазрем као играч", закључио је Сонг.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана