Шок у Барселони: Отјерали Ћавија Ернандезa!

GS
Foto: FootballEspana

Невјероватне ствари се дешавају у Барселони. Само неколико дана након што је потврђено да ће Ћави Ернандез још једну сезону сједити на клупи Барселоне сада је објављено да је отпуштен!

Ћави је преузео клуб 2021. године и узео је једну титулу у Примери и један Суперкуп Шпаније, а проблем са управом је настао буквално ових дана. 

Ћави је прво током сезоне најавио да се на крају године повлачи са мјеста тренера, да би га управо управа на челу са Ђоаном Лапортом убиједила да остане на клупи. Зашто сада иде? Јер је јавно рекао да стање са клупским финансијама није добро, што сви знају, али се Лапорти то није свидјело.

"Предсједник ФК Барселоне Ђоан Лапорта је обавијестио Ћавија Ернандеза овог поднева да неће наставити да буде тренер првог тима у сезони 2024/25. Састанак се десио у спортском центру и на њему су били замјених спортског директора Рафа Јусте, спортски директор Деко као и Ћавијеви асистенти Оскар Ернандез и Серхио Алегре су били присутни. Барселона жели да се захвали Ћавију на раду као тренеру и на невјеровантој каријери капитена тима и жели му све најбоље. Ћави ће посљедњи пут водити тим у недјељу у Севиљи. Барселона ће у наредним данима објавити нову структуру првог тима", наводи се у саопштењу Барселоне.

Наводно је та "нова структура" заправо Ханси Флик као први тренер тима. Ханс Дитер Флик је у каријери водио Викторију Баментал, Хофенхајм, Бајерн Минхен и репрезентацију Њемачке, преноси Мондо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана