Смаилагић: Себи смо највећи противници

Д.Д.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Почиње расплет у рукометној лиги БиХ.

Борац ће у дербију кола да угости Грачаницу (18.30 часова). Биће то дуел друго и трећепласиране екипе у првенству и уједно први меч Бањалучана на домаћем паркету у прољећном дијелу сезоне. 

Након пораза у Требињу тренер Ирфан Смаилагић истиче да његова екипа није била права , али да то не умањује тријумф Леотара.

- У првенству БиХ на домаћем паркету ми увијек морамо да идемо на побједу. Рекао сам то давно и то је и даље тако. У Требињу нисмо били прави , нити физички ни ментално и тиме не умањујем тријумф ривала. Показали су да су заслужено годинама у врху и зашто су играли Европу. Највећи противници смо сами себи. Оног момента кад прихватимо неке ствари и кад оно што радимо на тренинзима успијемо на покажемо на паркету онда се ниједног противника не требамо бојати . То је процес који траје - истакао је Смаилагић.

Грачаница је у посљедна четири меча непоражена против Борца а у 10 посљедњих међусобних дуела је поражена само два пута.

- Размишљам само о реалном времену. Не гледам традицију већ само своју екипу и наредни меч. Сигурно је да су они квалитетна екипа , са јако добром композицијом и дуго су на окупу. Али ако ми будемо прави онда можемо да се надамо победи - додао је Смаилагић који је истакао да га колега на клупи Грачанице Дамир Доборац, иначе помоћник у репрезентацији, не може изненадити.

- Мене могу изненадити само моји играчи -рекао је Смаилагић

Рукометаши Борца једва чекају меч.

- Јако добро смо радили протекле седмице. У Требињу нисмо били прави и желимо да се покажемо сад против Грачанице. Имамо дербије који ломе сезоне и надамо се најбољем. Ако оно што смо радили на тренинзима покажемо на паркету онда се надам побједи - истакао је Арсеније Бубић.

- Веома важан меч за нас. Прави дерби екипа из врха али желимо да будемо бољи и да се искупимо за пораз у прошлом колу. Желимо да се наставимо борити за титулу а за то је нам је потребна побједа- рекао је Никша Петровић.

Рекордан број школа

Рукометни клуб Борац сваке године организује такмичење бањалучких основних школа. Ове године ће шести и седми разреди имати лигу која почиње у марту а пријављен је рекордан број од 18 школа. 

Јавиле су се и школе из Челинца и Трна а такмичење ће бити у дворанама Борик и Центар. У такмичењу ће да учествује преко 300 такмичара. У септембру је планирана нова лига старијих годишта.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана