Слога у походу на прве бодове

Дарко Пашагић
Слога у походу на прве бодове

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге до првих првенствених бодова у новој сезони покушаће да дођу у суботу од 17.30 часова у Томиславграду, гдје ће бити гости Посушја.

Изабраници Владе Јагодића до сада су одиграли само један меч (дуел првог кола против Зрињског у Мостару одгођен) у којем су на својим “Лукама” поражени од Сарајева са 1:3. С друге стране, Посушје је у прва два кола остварило максималан учинак савладавши на свом терену Игман са 1:0 и на гостовању Слободу са 2:0.

- Поразу од Сарајева кумовале су, прије свега, техничке грешке, односно тактички неодговорна игра појединих фудбалера. Наравно, пораз на старту и то на свом терену одмах сљедећој утакмици даје још више на важности, нарочито у психолошком смислу. Није срамота изгубити од Сарајева, али не на начин на који смо то ми урадили - још једном се на пораз од тима са “Кошева” осврнуо Јагодић.

По његовим ријечима, Посушје је за Слогу један од најнезгоднијих ривала у Лиги, поготово када игра на свом терену.

- До сада смо играли три пута и све три пута смо поражени, зато је реалност да очекујемо јако тешку утакмицу. Уз све то, шест освојених бодова у прва два кола њима је донијело психолошки мир, а јасно је да је млади колега на клупи Посушја Душко Вранешевић наставио тамо гдје је стао његов колега Денис Ћорић у другом дијелу прошле сезоне. Међутим, вјерујем у своје фудбалере. Имамо веома квалитетне играче и екипу и само је питање тренутка када ћемо проиграти. Ако не будемо понављали грешке као против Сарајева, очекујем добар резултат. Олакшавајућа околност за нас је и што је Посушје домаћин у Томиславграду, а ми најбоље знамо како је бити домаћин у другом граду - наставио је Јагодић.

Добојлије неће бити комплетне у овом сусрету.

- Наше љетошње појачање Немања Ђокић је на тренингу зарадио дисторзију зглоба и биће ван терена од двије до три седмице. Стефан Милосављевић је осјетио благи бол у мишићу, кренуо је са нама на пут, а одлуку о томе да ли ће бити у комбинацији донијећемо пред саму утакмицу. Реконвалесценти Милан Милановић и Дејан Видић тренирали су редовно и на њих рачунам - додао је Јагодић.

И ово коло неће бити одиграно комплетно, јер је на захтјев Зрињског одгођен њихов домаћи сусрет са Радником, који је требало да буде игран у понедјељак. У осталим мечевима се састају: субота: Сарајево - Игман (21 час), недјеља: Широки Бријег - Вележ (18.45), Борац - Слобода (21), понедјељак: Сарајево - ГОШК (21 час).

Премијер лига

 

1. Сарајево 2        2        0        0        6:2     6

2. Посушје 2        2        0        0        3:0     6

3. Радник    2        1        1        0        2:1     4

4. Широки Бријег 2        1        1        0        2:1     4

5. Зрињски 1        1        0        0        4:1     3

6. Жељезничар    2        1        0        1        2:2     3

7. Борац     0        0        0        0        0:0     0

8. Вележ     1        0        0        1        1:2     0

9. Игман     1        0        0        1        0:1     0

10. Слога    1        0        0        1        1:3     0

11. ГОШК  2        0        0        2        1:5     0

12. Слобода 2        0        0        2        1:5     0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана