Слога путује на други дио припрема у Анталију: Утакмицама до жељене форме

Дарко Драгичевић
Foto: Раде Шешлак /ФК Слога

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге завршили су прву фазу припрема након које им слиједи пут у турску Анталију гдје ће кренути са одигравањем контролних мечева

Тренер Владо Јагодић одабрао је за пут 28 играча: Елвир Трако, Иља Гучмазов, Немања Шћекић, Ајдин Жилић, Борис Варга, Василије Перковић, Синиша Дујаковић, Милош Николић, Милан Милановић, Миња Татић, Бојан Батар, Ђорђе Милојевић, Срђан Грабеж, Јосип Квесић, Франко Дадић, Садин Ханџић, Дејан Попара, Ајдин Реџић, Албин Омић, Амар Тахрић, Никола Дујаковић, Зоран Караћ, Лука Божичковић, Федор Предраговић, Огњен Мрзић, Дејан Видић, Аднан Бербић и Адриан Куртиновић.

- Весели ме долазак Предраговића, сигурно да је то провјерен играч. Ту је да заоштри конкуренцију, а из ње ће онда доћи игре и резултати. Тиме смо затворили прелазни рок. Завршили смо прву фазу припрема којима сам презадовољан. Мислим да спремно идемо на другу фазу, гдје је у плану да одрадимо 17 тренинга и четири утакмице. Помало ми је жао млађих играча који су прикључени, али нема за све мјеста, иако сам задовољан како су радили. Покушавамо да направимо концепт тима за наредну годину. Зато сам и прикључио толико младих играча, једноставно је велики плус за екипу када имате десет играча испод 21 године - истакао је Јагодић.

Он истиче да ће шансу да добију млади играчи.

- Можда би био потребан и провјерен нападач, не бјежим од тога. Међутим, одлучили смо да дамо шансу млађима. Очекујем много од Бербића и Мрзића, а прикључили смо и јуниора Куртиновића. Уз провјереног Видића, мислим да ћемо имати ситуацију под контролом. Надам се да ће се они доказати и да нећемо бити приморани да након повратка тражимо појачања - додао је тренер Слоге. Слога Меридијан ће припреме у Анталији започети 23. јануара, а у Добој се враћају 6. фебруара. Прву припремну утакмицу екипа ће одиграти 26. јануара против Јелимаје из Казахстана. Три дана касније на реду је дуел против пољске Висле Плок. Слога ће 2. фебруара да игра против Бундјекора из Узбекистана док ће најтежи ривал да буде Динамо из Москве у посљедњем испиту.

Предраговић јача везу

Везни фудбалер Федор Предраговић појачао је Слогу. Током каријере је играо за Борац, Радомље, Цеље, Звијезду 09 и тузланску Слободу.

- Велико ми је задовољство што долазим, јер је ово одлично организован клуб, што се види и по резултатима из полусезоне. Већ сам сарађивао са шефом прије осам-девет година и већину момака познајем и неће бити проблема на упознавању - рекао је Предраговић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана