Слога на три бода од Црног врха

Дарко Пашагић
Слога на три бода од Црног врха

БАЊАЛУКА - Лидер Друге лиге Републике Српске, група запад, Црни врх из Јаружана у 27. колу поражен је на гостовању код ФСА Приједор са 1:2 и у одлучујућих 270 минута улази са само три бода предности у односу на трнску Слогу, која је у овом колу савладала Дубраве на њиховом стадиону са 1:0.

Домаћин је на утакмици одиграној на стадиону “Пољана” у Приједору повео поготком најбољег актера сусрета Немање Кнежевића у 14. минуту, али се лидер није предавао и само 15 минута касније преко Луке Вукосављевића је дошао до изједначења. Побједоносни погодак за ФСА Приједор постигао је Марко Дрљача у 59. минуту из пенала. У истом минуту, али у Дубравама, Никола Јокановић постигао је једини погодак за Трњане, којим је овај клуб смањио предност над Црним врхом на само три бода и тако завршницу шампионата учинио неизвјесном.

Рекордну побједу остварили су фудбалери Борца из Шамца, који су као домаћини побиједили “фењераша” Прогрес из Кнежева са 12:1. Истакао се Петар Марчета, који се у овом мечу четири пута уписао у стријелце. Новоградска Слобода не посустаје у борби за опстанак и у овом колу је на “Млаквама”  савладала Јединство из Жеравице са 4:0, па је сада на само три бода заостатка иза Челинца, који се налази на 14. позицији.

У групи исток водећа Дрина ХЕ из Вишеграда савладала је на гостовању у Доњем Црњелову Задругар са 3:2 и само је корак дијели од овјере титуле. Изабраници Драгана Вулевића пред посљедње четири утакмице имају 13 бодова предности у односу на Пролетер из Дворова, који је јуче касно послијеподне на свом терену играо сусрет 27. кола против Власенице.

Парови 28. кола, које се игра у недјељу, 19. маја, од 17 часова: група запад: Челинац - Горица, Пролетер (Т) - Текстилац, Брдо - Слобода (НГ), Јединство (Ж) - ФСА Приједор, Црни врх - Борац (Ш), Прогрес - Слога (С), Напријед - Дубраве, Слога (Т) - Полет 1926; група исток: Јединство (БР) - Подриње (Ј), Губер - Пролетер (Д), Власеница - Задругар (ДЦ), Дрина ХЕ - Рудар 1925, Младост (Р) - Гласинац 1936, Јединство (Р) - Младост (Г), Стакорина - Будућност (П), Херцеговац - Илићка 01.

A close-up of a newspaperDescription automatically generated

 

A close-up of a bookDescription automatically generated

A close-up of a bookDescription automatically generated

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана