Слога данас путује на други дио припрема

Дарко Драгичевић
Foto: Р. Шешлак

ДОБОЈ - Фудбалери добојске Слоге путују данас (10 часова) на Златибор на други дио припрема на којем ће одиграти четири контролне утакмице. На српску планину кренуће 24 играча и четири голмана који ће се борити за мјесто у тиму.

Тренер Владо Јагодић може да буде задовољан јер су се у рад укључили нападачи Дејан Видић и Момчило Мркаић, док је посљедње појачање Дејан Милићевић који је дошао из Јединства Уб. Везиста је на 20 мечева имао три гола и подијелио четири асистенције.

Централни везни требало би да ријеши одређене проблеме које је екипа имала у прошлој сезони и да својим искуством помогне тиму.

- Надам се да ћу се брзо адаптирати на нову средину, јер знам доста момака у тиму, са некима сам и играо у тиму тако да тај период неће бити дугачак. Први утисци о клубу и граду су одлични. Имамо све потребне услове за рад. Момци су ме одлично прихватили тако да је на мени да се наметнем стручном тиму. Идемо на Златибор гдје ћемо да брусимо форму и да се уигравамо и надам се да ћемо успјети да остваримо жељене резултате - истакао је Милићевић.

Посебно се повратку обрадовао Душан Ристић који се вратио у свој клуб након двије сезоне.

- Срећан сам због повратка у Слогу. То је мој клуб и радујем се новим изазовима. На мени је да дам пуни допринос да клуб оствари што боље резултате и настави са партијама које је пружао у прошлој сезони. Имам велики мотив да се докажем стручном штабу и изборим за што бољу минутажу - рекао је Ристић.

Слога ће на припрема на Златибору одиграти четири меча. Први је на програму 6. јула против Радничког 1923 из Крагујевца, док ће четири дана касније ривал бити Арсенал из Тивта.

За 14. јули договорена је утакмица са још једним црногорским прволигашем, Петровцем, а посљедњи меч на Златибору је 17. јула против новосадске Младости ГАТ. На том мечу играчи би требало да добију по 90 минута и да буде већ јаснија слика када је ријеч о тиму.

Тренер Владо Јагодић је пред пут остао без дефанзивца Милоша Николића који је отишао у Казахстан и то је био трећи непланирани растанак у добојском клубу. Прије њега екипу су напустили Ајдин Реџић и Лука Божичковић којима такође клуб није желио да прави проблеме у вези са новим ангажманима јер су пронашли тимове у иностранству.

- Доласком централног везног играча Дејана Милићевића комплетирали смо прелазни рок. Наравно, никад се не може рећи да је он потпуно завршен, јер постоји могућност да реагујемо ако нам се укаже шанса да доведемо квалитет. Можда нам се врати један наш бивши играч. Ако он дође бићемо задовољни, а ако не онда смо задовољни и са овим саставом. Играчи су били уз нас од старта, већ смо одрадили први дио припрема осим Милићевића. Ангажовали смо два искусна голмана Бојана Павловића и Филипа Ерића. Ђекић је стигао на позицији десног бека, а Ристић је наш бивши капитен и дугогодишњи члан Слоге од кога се очекује да пооштри конкуренцију међу штоперима. У везном реду смо довели играче који би требало да нам донесу креацију и да исправимо недостатке које смо имали у прошлој сезони. Ту доста очекујем од Ђокића и Милићевића да нам помогну. Имаћемо већ први тренинг и затим четири провјере кроз које ћемо да тражимо тим и правимо игру за наредну сезону - рекао је тренер Владо Јагодић.

Након повратка са Златибора екипа ће имати још двије провјере и то против Лакташа и највјероватније Радника у зависности од жријеба за нову сезону Премијер лиге БиХ.

Појачања

Пред пут на Златибор Слога је званично представила осам нових играча који ће бранити боје клуба у наредном шампионату. Нови играчи добојског тима су голмани: Бојан Павловић, Филип Ерић, те играчи Душан Ристић, Немања Ђокић, Слободан Ђекић, Стефан Милосављевић, Дино Хасановић те Дејан Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана