Слободан Старчевић, тренер Дубичана: Квалитетан рад дошао на наплату

Дарко Пашагић
Слободан Старчевић, тренер Дубичана: Квалитетан рад дошао на наплату

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Суморан крај јесењег дијела шампионата на стадиону “Ђолови” у Козарској Дубици дочекало је никад ведрије прољеће у којем су фудбалери Борца у три прва кола наставка шампионата освојили девет бодова и са несигурне 16. стигли на много мирнију 12. позицију на табели.

Прво је савладан директни ривал у борби за очување прволигашког статуса Омарска са 2:0, потом су три велика бода освојена на гостовању у Фочи против Сутјеске (1:0), да би у посљедњем, 20. колу био побијеђен и Жељезничар Спорт тим (2:0).

- Мукотрпан ангажман свих у клубу, прије свега мислим на управу и стручни штаб током зимске паузе, а онда и током припремног периода почео је да даје резултате, али ако желимо да сачувамо опстанак, морамо наставити у истом ритму. Током паузе свјесно смо направили неке резове у екипи и како сада ствари стоје, то се показало као пун погодак. Појединим играчима смо се захвалили на сарадњи, а довели смо и неколико појачања. Оно што је најважније, са тим новајлијама смо погодили и сигурно да су већ сада показали да ће бити велико освјежење за нашу екипу у наставку сезоне - нагласио је шеф стручног штаба Борца Слободан Старчевић.

По његовим ријечима, двије домаће побједе су и биле очекиване, али су бодови из Фоче велики као кућа.

- Ријетко ко се са овог гостовања враћа са цијелим плијеном, али смо успјели и могу да кажем да сам срећан због тога. Ова три везана тријумфа довела су клуб у знатно мирнију луку, сада је много љепша атмосфера и у клубу и на тренингу, али и на утакмицама. Пуно лакше се дише, али још је велики пут да се оствари приоритетни циљ ове сезоне - наставио је Старчевић.

Већ у наредном, 21. колу прволигашког каравана његови изабраници биће на великом испиту, јер ће гостовати код јесењег шампиона Радника у Бијељини.

- Такве утакмице су по правилу најлакше за играње, јер се у дуелима против фаворита нема шта изгубити, али се може много добити. Сигурно је да ћемо дати све од себе да се Бијељинцима покажемо у правом свјетлу, а  да ли ће то бити довољно да можда останемо непоражени, видјећемо. За нас је много важнији дуел који долази послије тога. То је сусрет против прњаворског Љубића у којем ћемо као домаћини покушати да дођемо до побједе. Сигурно да нам неће бити нимало лако, јер се и они налазе у доста тешкој ситуацији, али вјерујем да ћемо још једном обрадовати наше навијаче на стадиону “Ђолови” - додао је Старчевић.

Куп Српске

Фудбалери Борца из Козарске Дубице заједно са добојском Слогом, Звијездом 09 и Сутјеском из Фоче пласирали су се у четвртфинале Купа Републике Српске.

- Прва утакмица полуфинала Купа је 10. априла и желимо да тај сусрет, без обзира на то с ким и гдје будемо играли, дочекамо у топ форми. Пласман у ову фазу такмичења за Борац је велики успјех, али не желимо да на томе станемо - нагласио је шеф стручног штаба Дубичана Слободан Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана