Славље Борца за велики корак ка финалу Купа БиХ

Милан Зубовић
Славље Борца за велики корак ка финалу Купа БиХ

ШИРОКИ БРИЈЕГ - Фудбалери Борца закорачили су једном ногом у финале Купа БиХ. Бањалучани су славили убједљиву гостујућу побједу против Широког Бријега резултатом 3:1, у првој утакмици полуфинала док ће реванш бити одигран 17. априла.

Првих 20 минута утакмице протекло је у лаганом ритму, без иоле изгледних прилика на обје стране да би онда Зоран Квржић и Јаков Благаић лако изиграли одбрану домаћег тима.

Квржић је са десне стране проиграо Благаића који је са неких пет метара савладао Јосипа Бендера. Само три минута касније Широки је имао велику прилику, али Лука Мамић, Михаел Купрешак и Стивен Чинеду нису успјели да угурају лопту у гол гостију док је и голман Марко Милошевић сјајно интервенисао.

Већ у 28. минуту било је 2:0 за госте. Након слободног ударца са десне стране највиши у скоку пред голом домаћег састава био је Ранко Јокић који је главом послао лопту у мрежу.

Двије добре прилике домаћи су имали у 43. и 45. минуту. Прво је Божо Прусина покушао са лијеве стране, лопта је отишла преко гола. Потом је Купрешак покушао и лопта је отишла поред стативе гостујућег гола. 

Почетком другог полувремена Широки је кренуо агресивније ка голу гостију. Прву изгледну прилику имао је Лука Мамић у 50. минуту након центршута из слободног ударца са лијеве стране.

Три минута касније Широки је имао слободан ударац са десне стране, а Чинеду није најбоље захватио лопту главом на неких седам метара од гола и лопта је отишла преко пречке.

Све те промашаје, казнио је млади Давид Вуковић у 61. минуту који је сјајно извео слободан ударац са двадесетак метара са лијеве стране, пребацио живи зид за велико вођство гостију. 

Велику прилику имао је Енвер Кулашин у 66. минуту када је са лијеве стране ушао у шеснаестерац и добро шутирао, а голман Бендер био на висини задатка. Одмах на другој страни узвратио је Мишић чији је добар покушај у корнер скренула одбрана Борца.

Врло брзо након тога, у 70. минуту, након центаршута са десне стране Мамић је главом вратио лопту на 11 метара одакле је Петар Мишић постигао гол за 1:3. Велику прилику за Борац у 90. минуту пропустио је Давид Чавић који је врло изгледне позиције шутирао поред гола.

Сличну сјајну прилику имао је и Ален Јуриљ у трећем минуту судијске надокнаде, али је Бендер обранио његов покушај. 

Друго полуфинале вечерас од 18 часова играју Слога и Зрињски који брани трофеј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана