Славиша Стојановић, некадашњи тренер Црвене звезде, за "Глас": Елшник - комплетан пакет!

Дејан Кондић
Славиша Стојановић, некадашњи тренер Црвене звезде, за "Глас": Елшник - комплетан пакет!

БЕОГРАД - Црвена звезда је озваничила долазак словеначког везисте Тимија Макса Елшника са којим је потписала четворогодишњи уговор.

За обештећење Олимпија ће добити 1.500.000 евра и имаће могућност да кроз бонусе дође до зараде од још 500.000 евра, док ће Елшник добити плату од 40.000 евра мјесечно. Могућности поузданог везисте могли сте видјети на минулом Европском првенству, гдје је наступио на све четири утакмице које су одиграли изабраници Матијажа Кека. Оставио је сјајан утисак. Није Звезда била једини заинтересовани клуб, јер је Елшник завршио и на радару хрватских клубова Динама и Хајдука, италијанског друголигаша Пизе и енглеског Хал Ситија. Али Звезда је била најконкретнија. Некадашњи шеф струке "црвено-бијелих" Славиша Стојановић, који живи у Словенији, гдје је водио неколико клубова и национални тим "змајчека", одлично познаје Елшника и у разговору за "Глас Српске" истиче да је српски шампион добио комплетан пакет.

- Елшник је велики професионалац, велики радник. На минулом Европском првенству смо такође могли видети о каквом је играчу реч. Стварно је одиграо добро. У питању је, дакле, стандардни репрезентативац, био је и капитен Олимпије. Подједнако добро игра према напред, али и када треба помоћи одбрани. Пуно трчи, има велики радијус кретања, зна дати добар завршни пас. Има сјајну леву ногу, шут са дистанце, слободан ударац, дакле један комплетан играч. Има доста добрих карактеристика које ће користити Звезди. Надам се да ће, уз помоћ тренера Владана Милојевића и његовог стручног штаба још више напредовати. Атипичан је играч у односу на оно што Звезда има на располагању у везном реду - истакао је Стојановић.

На "Маракани" вјерују да ће Елшник кренути стопама Марка Елснера, Миленка Аћимовића... Иначе, први Словенац у "црвено-бијелом" дресу био је Иван Топлак, који је у Звезду стигао давне 1954. године и неколико година био је стандардни првотимац. Послије Топлака дрес најтрофејнијег српског клуба носили су још нападач Марибора Милан Арнејчич, поменути Елснер који је командовао Звездином одбраном средином осамдесетих, луцидни бомбардер Миленко Аћимовић на преласку из 20. и 21. вијек те Нејц Печник и Дејан Келхар, који су дали значајан допринос Звездиној титули из 2014, а управо је њима са клупе командовао саговорник "Гласа" Славиша Стојановић.

 

Шишић
Од словеначких фудбалера навијачима Црвене звезде у непријатном сјећању остао је само Мирнес Шишић, који је тужио Београђане због неизмирених обавеза у најтежим тренуцима клупске историје, иако на терену није пружио ништа. Томислав Просен, Бране Облак, Џони Новак, Миливоје Новаковић, Андраж Шпорар и по свему судећи Вања Дркушић остали су Звездине неиспуњење жеље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана