Славија тражи хитну реакцију Фудбалског савеза Српске на суђење

Д.Д.
Славија тражи хитну реакцију Фудбалског савеза Српске на суђење

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Фудбалски клуб Славија је одмах након завршетка меча у којем су поражени од Дрине у Зворнику 0:2 најавио жалбу на суђење Дарка Вукојевића из Добоја.

Екипа из Источног Сарајева сматра да је главни судија директно утицао на резултат јер је поништио по њима регуларан гол, и то након што је асистент Дејан Лазић показао према центру,  да су оштећени за једанаестерац,  те да је пенал за Дрину неправедно досуђен.

Славија је упутила допис  Фудбалском савезу Републике Српске у којем наводи све грешке судија на њихову штету.

-Зашто смо  на удару судијске организације и зашто се суди на штету нашег клуба? Почнимо од првог кола гдје смо поражени од Радника 2:0. Након те утакмице похвалили смо суђење. У другом колу, када нам је гостовао Љубић, одиграли смо неријешено и били смо драстично оштећени од судије Војислава Вуковића који је пропустио да досуди два казнена ударца за нас, а то се може лако видјети увидом у снимак утакмице. У трећем колу, када смо гостовали у Невесињу судија Стефан Малетић из Бијељине је у више наврата својим одлукама оштетио нашу екипу. Да нисмо били много бољи ривал на терену вјероватно бисмо ту утакмицу и изгубили. Напомињемо да је послије те утакмице дошло и до немилих сцена када су у службеним просторијама физички нападнути наши играчи. У четвртом колу смо играли против Романије на домаћем терену и судија Јелић Марио суди врло коректно. Како смо информисани, од контролора суђења добија негативну оцјену због досуђеног пенала за Славију. Почињемо да се питамо како судије које су прије те утакмице, али и послије ње од контролора бивали оцијењени са позитивним оцјенама, иако је свакоме јасно да су направили велике грешке на нашу штету.Да знамо да цијенимо квалитетно суђење показало је и пето коло када смо у Приједору поражени 1:0, али смо јавно похвалили судију Младена Мирић.

У шестом колу гостујемо код Слободе из Мркоњић Града, а за судију нам се поново делегира господин Војислав Вукови, који очито да има нешто против нас, што се понавља из сезоне у сезону. Послије оштрог старта домаћег играча над нашим Махиром Карићем судија Вуковић послије наших протеста нам прилази и говори да не свира ситне прекршаје.  Колико су ти прекршаји „ситни“ показујемо вам у достављеној фотографији и шта је посљедица тог „ситног“ прекршаја. Послије седмог и осмог кола поново смо похвалили суђење Бокић Стефана и Пилиповић Немање,. У деветом колу поново смо оштећени на невјероватан начин од судије Велибора Гиговића. Побиједили смо 5:2 Борца из Козарске Дубице, а у анализи меча јасно се види да господин Гиговић није досудио два очигледна казнена ударца за нашу екипу и то приликом резултата 0:0 и 1:0 за нашу екипу.

Врхунац свих неправди јеи гостовање у Зворнику гдје је главни судија био Дарко Вукојевић из Добоја. Видео снимак јасно показује да у 57. минути утакмице, при резултату 0:0, постижемо регуларан гол којег из само њему знаних разлога Вукојевић поништава. Да ствар буде гора, његов први помоћник Дејан Лазић из Добоја, који је имао апсолутно најбољи поглед на ситуацију сигнализира да је гол регуларан и показује према центру, али господин Вукојевић не прихвата његову сугестију, већ одлучује да поништи гол.  У првом полувремену исте утакмице, у 12. минути, наш играч број 9, Петар Дабић, улази у казнени простор, гдје бива саплетен од домаћег играча, а Вукојевић Дарко показује нашем играчу жути картон за симулирање. Очигледно, да би био сигуран да ће утакмица завршити онако како он жели, у 73. минути досуђује и једанаестерац за домаћи тим. Како се може јасно видјети и из снимка утакмице, наш играч, Махир Карић, долази први до лопте, након чега га играч Дрине удара и обојица падају, а Дарко Вукојевић показује на пенал, што је изазвало смијех навијача Дрине. Желимо овом приликом и да нагласимо врло добро гостопримство зворничке Дрине, људи из управе и самих играча.

Послије свега, питамо се због чега ми тренирамо, путујемо на утакмице и трошимо новац, ако се унапријед већ све зна. Да ли је потребно и даље наставити тренирати и играти првенство, ако су судије те које ће завршавати исходе мечева?

Колико можемо да примјетимо, нисмо једини клуб који се већ на почетку сезоне жали на суђење, и бројни други имају приједбе, тако да позивамо Фудбалски савез Републике Српске и Судијску комисију Фудбалског савеза Републике Српске да хитно реагују и прекину ова дешавања како би се поново вратио смисао такмичењу, стоји у саопштењу ФК Славија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана