Скандал у Ријаду: Утакмица отказана због Ататурка

Танјуг
Foto: Б92

РИЈАД - Фудбалски Суперкуп Турске, утакмица између Фенербахчеа и Галатасараја, која је требало да се игра вечерас у Саудијској Арабији, отказана је због тога што је домаћин непосредно пред почетак меча забранио фудбалерима да носе мајице са ликом Кемала Ататурка.

Играчи оба турска великана су жељели на терен да изађу у мајицама са ликом оца модерне турске нације Кемала Ататурка, у част прославе 100 година турске републике, али су домаћини то забранили.

Претходно су навијачима оба клуба одузимане "спорне" мајице или су враћани испред стадиона, а пошто су организатори саопштили челницима Фенербахчеа и Галатасараја да не могу на стадион у мајицама са ликом Ататурка, али није објашњен тачан разлог зашто је Саудијцима засметао Ататурк. 

У последњем тренутку, играчи оба клуба су одустала од изласка на загревање, па су се упутили назад у свлачионице, а послије договора са челницима и у аутобусе. 

За сад се не зна да ли ће утакмица бити одиграна и кад. Капитен Србије Душан Тадић био је планиран да буде у стартној постави Фенербахчеа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана