Скандал: Тренер Динама читао ратно саопштење пред меч са Партизаном (ВИДЕО)

ГС
Foto: Принтскрин

Тренер кијевског Динама Олександр Шовковски изазвао је својеврстан скандал на конференцији за медије пред утакмицу његовог тима против Партизана.

Динамо у уторак вече (20.00 часова) дочекује црно-бијеле у Пољској, у оквиру првог меча 2. кола квалификација за Лигу шампиона, а Шовковски је прије говора о утакмици читао буквално ратно саопштење.

Разлог за то је недавни одлазак Партизана на братски турнир у Русију.

"Добро вече. Нећу дуго и одмах, уз вашу дозволу, даћу малу изјаву. У потпуности подржавамо законе УЕФА и принципе фер-плеја и увијек се односимо према противницима са поштовањем, демонстрирајући то на све могуће начине како на фудбалском терену, тако и прије, током и послије утакмица. Врло добро знате да се рат у нашој земљи дешава већ три године. Сваког дана, наши људи и дјеца умиру под руским ударима и ракетама", почео је Шовковски и додао:

"Наш клуб се не одваја од народа Украјине, константно подржавајући наше одбрамбене снаге и људе који су патили од руске агресије у овом тешком периоду. Током својих наступа на европској сцени, играчи покушавају да подигну морал наших бранитеља и људи погођених његовим посљедицама. Многи од њих су дугогодишњи обожаваоци Динама из Кијева. Узели смо са огромним, благо речено, неразумијевањем одлазак ФК Партизан у Москву на пријатељски, 'братски' турнир, гдје су одиграли низ мечева против локалних клубова и изразили знаке солидарности са онима који воде агресиван, агресиван рат против нас, окупирају нашу земљу, уништавају наше градове и села, убијају и осакаћују наш народ и дјецу. Посебно имајући у виду јасну одлуку УЕФА да искључи руске клубове из свих међународних такмичења у Европи, која је донијета одмах по почетку потпуне агресије."

Није Шовковски ту стао, већ је наставио да чита.

"Намјерно нисмо дали никакве јавне изјаве по том питању да не бисмо подстицали непријатељство прије меча. Али узимајући у обзир све наведене околности, приморани смо да напустимо све званичне догађаје. Наш став се заснива искључиво на акцијама ФК Партизан Београд, који је на овај турнир отишао у земљу која напада и убија грађане наше земље. Сматрамо да су ови поступци непријатељски према нашем клубу и нашој земљи. Упркос свему наведеном, екипа је потпуно фокусирана на припреме и жели да покаже своје професионалне квалитете, које настојимо да демонстрирамо у игри против Партизана, у потпуности се придржавајући правила УЕФА, фер-плеја и фер-плеја. Молим вас да се више не враћате овим питањима. Одговорићу само на питања о тиму и његовој припреми за овај меч" закључио је украјински тренер, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана