Сјајни Борац има шансу за пролазак (ВИДЕО)

Дарко Драгичевић
Сјајни Борац има шансу за пролазак (ВИДЕО)

СОЛУН -Сјајна игра Борца у Солуну! Иако су Бањалучани поражени од шампиона Грчке ПАОК-а 2:3, навијачи могу да итекако буду задовољни игром и борбеношћу, па се могу надати и чуду у реваншу који се игра 31. јула у Бањалуци.

Фудбалери Борца имају за чим да жале након прве утакмице у Солуну. Бањалучани су одиграли одличан меч, пуно боље него двомеч против Егнатије. Платили су цех неискуству и грешакама у дефанзивним задацима које је индивидуално веома квалитетан ривал итекако знао да казни. Сви голови су дошли након прекида, што је посљедица и неуиграности новог тима.

Шампион Грчке је повео у 17. минуту након корнера. Најбољи у скоку је био Константинос Кулиеракис који је послао лопту у мрежу. Примљени гол није пореметио игру Борца па је успио да дође до изједначења у 22. минуту. Грци су смушено реаговали у тој ситуацији па је притисак Давида Вуковића уродио плодом.

Наиме голман Давид Котарски је покупио лопту испред Вуковића и Штефана Шваба, али се играч ПАОК није могао зауставити и руком је покупио лопту па је судија Шмајц показао на пенал. Сигуран извођач био је Себастијан Ерера.

pic.twitter.com/jTx3ngwf28

— Follow @Karaflademon (@Karafloburner) July 24, 2024

Борац је одиграо веома борбено али је у 39.минуту домаћи тим ипак дошао до нове предности. Након ударца Оздоева, поново је на мјесту био Кулиеракис који је главом послао лопту у мрежу. Али Бањалучани су наставили своју игру и за то су награђени новим голом. Освојили су лопту на средини терена, Вуковић је пробио по страни и убацио у средину гдје се одлично убацио Енвер Кулашин и погодио за 2:2.

На старту другог дијела могао је Борац и до вођства. У доброј прилици се нашао Давид Вуковић који није погодио.

Велики проблем на овом мечу били су прекиди. У 51.минуту Десподов је извео корнер, голман Борца Дамјан Шишковски је лоше процијенио лет лопте и она је дошла до Труст Еконга који је донио ново вођство грчком тиму.

Паок је могао да повећа предност након продора Андрије Живковића а он је у игру ушао у другом дијелу. Репрезентативац Србије је убацио лопту у шеснаестерац гдје је Кулашин интервенисао испред Самаре и искупио се за своју грешку.

Реванш је у Бањалуци 31.јула у 21 час. Сигурно је добра партија најбоља позивница за навијаче да напуне Градски стадион.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана