Сјајан 18. турнир „Фудбал Френдс“: Звезда засијала у Фочи

Срна
Сјајан 18. турнир „Фудбал Френдс“: Звезда засијала у Фочи

 Млади фудбалери Црвене звезде, селекција до 17 година, освојили су 18. Међународни турнир "Фудбал френдс", савладавши у финалу бугарски Лудогорец на пенале 6:5, након што је меч завршен без голова.

Београдским црвено-бијелима ово је трећи пут да су најбољи у Фочи, чиме су се по броју титула изједначили са Ријеком -Одличан турнир. Жеља нам је да неко од ових момака заигра за први тим. Т

рофеј нам много значи, јер Фоча воли Звезду и мислим да смо обрадовали наше навијаче у овом крају, каже тренер Владимир Сундуловић. За најбољег играча проглашена је члан Црвене звезде Стефан Младеновски.

-Турнир је био феноменалан, а показали смо да смо одлична екипа. Моја очекивања су да заиграм за први тим , наставићу да тренирам што више да бих то остваарио, рекао је најбољи играч.

Најбољи голман је Валентин Валентинов из Лудогореца, а његов саиграч Максим Минков са три гола најбољи је стријелац.

-Играли смо против много добрих екипа, у финалу нам је мало недостајало да тријумфујемо, пенали су лутрија, дали смо све од себе и мислим да смо се добро представили рекао је млади голман из Бугарске.

Треће мјесто освојила је Ријека савладавши Жељезничар 2:0. Академија Пандев-Брера је у мечу за пето мјесто побиједила Будућност 1:0, а седмо мјесто освојила је Сутјеска, која је са 2:0 била боља Војводине.

Предсједник Асоцијације Зоран Аврамовић каже да турнир из године у годину доноси све квалитетнији фудбал. Легендарни ас Владимир Петровић Пижон дао је задатак да за наредну годину покушају да направе тренерску клинику. Турнир у Фочи изњедрио је бројна позната фудбалска имена, попут Марка Грујића, Страхиње Павловића, Сергеја Милинковића Савића, Мијата Гаћиновића. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана