Сити суочен са 115 оптужби, пријети му избацивање из ПЛ!

ГС
Сити суочен са 115 оптужби, пријети му избацивање из ПЛ!

МАНЧЕСТЕР - Манчестер сити, актуелни шампион Енглеске, суочиће се са 115 оптужби о наводном кршењу правила Премијер лиге, на судском саслушању које почиње у септембру.

Епилог свега биће познат почетком сљедеће године, а ако се докажу кршења финансијских правила, Сити би могао да буде избачен из елитног ранга енглеског фудбала.

Према писању Тајмса процес ће, уколико не буде прекида, трајати око 2,5 мјесеца. Сити негира све оптужбе и клуб истиче да има доказе којима ће показати да није крив.

- Ситију пријети испадање из Премијер лиге ако се докажу најтеже оптужбе против њега. Наводна кршења правила укључују непружање тачних финансијских информација за девет сезона, непружање потпуних појединости о платама бившег менаџера Роберта Манћинија током четири сезоне које је провео у клубу од 2009. до 2013. године, и непружање потпуних појединости о платама играча – укључујући бившег везног играча Јају Туреа – током шест сезона од 2010./11. до 2015./16., наводи Тајмс.

- Клуб је такође оптужен да није сарађивао у истрази и предаји докумената према потреби током пет сезона од 2018./19. до 2022./23., додаје се.

Избацивање из Премијер лиге био би најгори исход за клуб који је посљедње четири сезоне освојио ово такмичење, али то није једина казна која се спомиње. Могућ је и губитак бодова, као што је био случај са Евертоном прошле године.

УЕФА је избацила Сити из Лиге шампиона 2019. године на двије сезоне, али је Спортски арбитражни суд (ЦАС) ту казну поништио. И тада је клуб из Манчестера оптужен за прикривање свих финансијских детаља пословања, пише Спорт клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана