Сити надиграо Копенхаген, Реал подијелио бодове са Лајпцигом

ГС
Сити надиграо Копенхаген, Реал подијелио бодове са Лајпцигом

Бранилац титуле, Манчестер Сити је вечерас на свом "Етихаду" савладао дански Копенхаген са 3:1 и након што је и као гост у првом мечу славио истим резултатом пронашао мјесто међу осам најбољих у Европи.

Искористио је менаџер "Грађана" добар резултат пред реванш и разлику у класи између двије екипе да одмори неколико кључних играча, а пролазак даље није се ни доводио у питање.

Фуриозно је Сити започео утакмицу и постигао два гола у првих десет минута. Повео је домаћин већ у петом минуту. Хулијан Алварез је извео корнер са десне стране право на ногу штоперу Мануелу Аканџију који се сјајно снашао и затресао мрежу Копенхагена.

Алварез је послије асистенције постигао погодак. Аргентински нападач опробао је ударац са ивице казненог простора, голман гостију Камил Грабара направио кардиналну грешку, допустио да му лопта пређе преко руку и заврши иза његових леђа.

Мало радости гостима донио је Мохамед Ељунуси на истеку пола часа игре послије сјајног дуплог паса са Оријем Оскарсоном.

До краја првог полувремена Сити је стигао до трећег поготка и то у самом финишу. Играо се трећи минут судијске надокнаде када је Родри дубинским додавањем пронашао Ерлинга Халанда, нападач "Грађана" успио да се избори за позицију да упути ударац и надмудрио Грабару.

Темпо утакмице опао је у наставку, екипа Пепа Гвардиоле одржавала стечену предност и у лаганом ритму стигла до четвртфинала. Једино је Мангус Матсен у 66. минуту имао прилику да ублажи пораз Копенхагена, али је његов ударац зауставио Едерсон.

Слободно можемо да кажемо, драматичан меч у Мадриду на стадиону "Сантијаго Бернабеу", екипа Реал Мадрида се провукла до четвртфинала преко Лајпцига пошто је вечерас било 1:1, иако су гости били бољи тим у већем дијелу меча. Реал је укупним резултатом 2:1 прошао даље.

Звиждуци које је добио Реал Мадрид са трибина стадиона најбоље говоре о томе како је играла ова екипа у првом полувремену, Лајпциг је био тај који је играо боље, изостао је само гол и чини се да је домаћин препотентно ушао у овај меч.

Опенда је имао пар добрих ситуација пред голом домаћина, Ћави Симонс је такође имао велику шансу, али гола у мрежи домаћина није било.

Са друге стране, Реал је играо катастрофално, испод свог реномеа, отуда и они звиждуци.

Фудбалери Лајпцига су наставили са агресивношћу на старту другог полувремена, играли су веома ризично, чекали да им се то исплати, било је поново пар опасних напада, али Реал је чувао предност стечену у првој утакмици. Велика нервоза и код једних и код других током другог полувремена, чини се да је мирне душе судија могао да покаже и црвени картон за Винисиуса који је ударио Орбана који се нашао на трави. Умјесто црвеног - само жути за фудбалера Реала. Можда и ситуација која је окренула ток меча.

Можда и највећу шансу за Реал пропустио је Крос када је Гулаши успио да одбрани ударац крајњим напором, а домаћин је коначно заиграо онако како се од њих очекује од 60. минута.

И онда у 65. минуту фантастична акција Реал Мадрида.

Кажњен је Лајпциг за ризичну игру, Крос је пресјекао лопту до Белингема који идеално шаље лопту Винисиусу који погађа за 1:0, односно 2:0 у укупном резултату.

Наставио је Лајпциг са притиском.

Само минут касније одлична одбрана Антонија Ридигера, послије одличне акције Лајпцига, шутирао је Олмо, али је њемачки фудбалер успио да се добро постави и да практично спаси чист гол.

И онда заслужено изједначење, Орбан је главом успио да савлада Луњина, капитен Лајпцига је дочекао лопту са лијеве стране послије центаршута Раума, и погодио - 1:1!

Опенда је поново имао шансу, али у посљедњих 15 минута као да је понестало снаге, и измјенама је Карло Анћелоти успио да "умртви" игру гостију, па промјене резултата није било.

На крају велика шанса за Данија Олма који је дивно покушао са десетак метара лобом, али је погодио само пречку, Реал је вечерас погледала и срећа, преносе Независне.

Било како било, Реал је у четвртфиналу, али Лајпциг има за чим да жали вечерас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана