Севиља и Рома у финалу Лиге Европе

Танјуг
Севиља и Рома у финалу Лиге Европе

СЕВИЉА - Фудбалери Севиље и Роме играће у финалу Лиге Европе се 31. маја на Пушкаш арени у Будимпешти пошто су у реванш утакмицама полуфинала елиминисали Јувентус, односно Бајер Леверкузен.

Севиља је стигла до седмог финала Лиге Европе, у претходних шест је увијек славила, пошто је послије продужетака побједила Јувентус 2:1 (1:1), док је Рома одиграла 0:0 у Њемачкој и тако стигла до другог узастопног евроспког финала.

Јувентус је повео у 65. минуту, кад је Душан Влаховић послије само 120 секунди проведених на терену искористио грешку дефанзивца домаће екипе и послао лопту у мрежу са ивице шеснаестерца. Изједначио је резервиста домаћих Сусо у 71. минуту, прелијепим голом са 18 метара.

Пошто је и у првом мечу било неријешено (1:1) играли су се продужеци.

Севиља је већ у петом минуту продужетка стигла до гола, Ерик Ламела је послије центаршута Брајана Хила ударцем главом са 11 метара послао лопту у мрежу Јувентуса.

У 116. минуту Севиља је остала са десеторицом пошто је због другог жутог картона ван игре морао Маркос Акуња.

Рома је одољела у Леверкузену и одиграла без голова против Бајера, па је захваљујући побједи 1:0 у првом мечу стигла до другог узастопног европског финала, пошто је лане освојила Лигу конференција, што је “вучици” био први европски трофеј.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана