Шеснаестина финала Купа Републике Српске: Хет-трикови Пење и Лукића

Д. П.
Шеснаестина финала Купа Републике Српске: Хет-трикови Пење и Лукића

БАЊАЛУКА - Фудбалери бањалучког Борца и добојске Слоге први су учесници осмине финала Купа Републике Српске “Др Милан Јелић”.

“Црвено-плави” су без већих проблема као гости с убједљивих 7:0 савладали трећелигаша Српске, Слогу ДИПО из Горњих Подградаца. Јово Лукић је већ у петом минуту довео изабранике Винка Мариновића до предности. До одласка на одмор гости су постигли још два гола. Прво је Јаков Благаић у 24. минуту повисио на 2:0, а потом је мрежу домаћина на званичном дебију затресао Колумбијац Ђанфранко Пења у 34. минуту. У наставку меча још четири гола играча Борца. До хет-трика први је дошао Пења, који је погађао у 57. и 73. минуту, а потом и Лукић, који је био стријелац у 53 и 76. минуту.

Добојлије су славиле на гостовању у Модричи, гдје су савладале прволигаша Алфа Модричу с 2:1. Домаћи су повели у 12. минуту преко Митра Трифковића и тај резултат се дуго није мијењао. Изабраници Владе Јагодића до изједначења су дошли тек у 54. минуту када је погодио Дејан Попара, а побједу Слоги донио је Дејан Видић у 78. минуту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана