Шеснаестина финала Купа БиХ: Борац и Широки Бријег иду даље

Д. П.
Foto: ГС

ХАЏИЋИ/ФОЧА – Фудбалери Борца и Широког Бријега посљедњи су учесници осмине финала Купа БиХ.

Бањалучани су у Хаџићима савладали федералног прволигаша Радник са 1:0, док је тим са "Пецаре" послије бољег извођења пенала у Фочи био бољи од прволигаша Српске, Сутјеске са 5:4 (1:1).

У Хаџићима је виђена одлична фудбалска предсдтава у којој се домаћин ниједног тренутка није уплашио лидера Премијер лиге БиХ. 

Играло се отворено на обје стране, а први је запријетио Борац, када је шут Милана Макарића одлично изблокирао Амар Сабљића. Два минута касније Никола Пејовић је одлично интрвенисао испред Амара Јашаревића, да би у 12. минуту ударац Стојана Врањеша био изблокиран. 

Гости су до побједоносног поготка стигли у 24. минуту, када се лопта послије једног прекида одбила до Врањеша, који ју је послао на право мјесто. 

У наставку сусрета домаћин је имао благу иницијативу, али знатно искуснији гости су ствари држали под контролом и на крају се пласирали у наредну рунду такмичења.

У Фочи Широки Бријег је повео у 51. минуту поготком Стивена Чинедуа, да би само пет минута касније Дарио Благојевић изједначио на 1:1. Приликом извођења пенала срећа је била на страни гостију и на тај начин су обезбједили пролазак међу 16 најбољих екипа.

Раније су пласман у осмину финала најмасовнијег такмичења обезбједили: Звијезда 09 (етно-село Станишићи), Слога (Добој), Лакташи, Славија (Источно Сарајево), Вележ (Мостар), Слобода (Тузла), ГОШК (Габела), Тузла сити, Игман (Коњиц), Сарајево, Зрињски (Мостар), Посушје, Ступчаница (Олово) и Јединство (Бихаћ).

Планирано је да се сусрети осмине финала најмасовнијег такмичења играју 10. и 11. фебруара наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана