Сергеј Јакировић више није тренер Динама

Г.С.
Сергеј Јакировић више није тренер Динама

ЗАГРЕБ - Сергеј Јакировић два дана послије тешког пораза Динама од Бајерна у Лиги првака завршио је на берзи рада.

Драматичан пораз Динама од Бајерна у Лиги првака коштао је сад већ бившег тренера посла. Сергеј Јакировић више није тренер хрватског првака.

Бламажа Модрих у Лиги првака одјекнула је ширем Европе. 

Образи играча још ће се дуго црвенити, а сад је за ту бламажу међу европском елитом пала и прва глава.

Како то обично бива, цех је платио тренер. 

Прва питања о могућем отказу повукла су се на конференцији за медије одмах послије утакмице, а на прво је одговорио управо Јакировић.

На питање да ли се плаши реакција Управе након најтежег пораза у историји Лиге првака Јакировић  је рекао: „Нека ударе сви по мени, радим посао најбоље што могу. Када видим да ме екипа не прати, ја ћу то сам ријешити.“

Од повратка клуба из Минхена трајали су састанци на Максимиру, одлука о Јакировићеву отказу донесена је лако, али се са службеним чином чекало док се не пронађе рјешење.

Бјелица насљедник?

Још није познато ко ће бити његов наслиједник, али се шушка да би посао могао припасти бившем тренеру Модрих Ненаду Бјелици.

Наводно су постојали контакти и с бившим тренером Хрватске Ником Ковачем, иако поједини извори тврде да га уопште нису контактирали. Наводно се посао нудио и Игору Бишћану, али га он такође није желио.

Међу споменутим насљедницима био је и Далићев помоћник Ведран Ћорлука, односно бивши тренер Ријеке Жељко Сопић, који се намеће као најједноставнија и најјефтинија опција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана