Селектор Србије Стојковић открио зашто се Дмитровић повукао

Д. Д.
Селектор Србије Стојковић открио зашто се Дмитровић повукао

БЕОГРАД - Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић открио је да се голман Марко Дмитровић опростио од дреса са државним грбом.

Иако је био на списку за старт квалификација, Дмитровић је одлучио да се опрости

-Дмитровић нас је обавијестио да више неће играти за репрезентацију Србије и да хоће да се посвети клупским обавезама. Захваљујен му се на свему. По његовим речима имамо довољно младих играча којима треба пружити шансу и то је то. Нема никаквих проблема. То је истина- рекао је Стојковић те додао да Владан Ковачевић није отписан.

-Чим стекне право да брани за нас биће позван.

Селектор Србије је открио да се још не зна ни статус Срђана Бајчетића

-Мислим да све ово што се издешавало у посљедњих пар месеци када је он у питању дошло пребрзо за клинца од 18 година. Он је велики таленат који много обећава. Знате цијелу историју, мајка Шпањолка, отац наш Срђан. Обавио сам разговор. Оно што је важно је да он у овом моменту није спреман да игра ни за Шпанију, ни за Србију. Превише је то брзо дошло на његова леђа. Штета што неће играти до краја сезоне. Нећемо се предати, али никог нећемо убјеђивати и вршити притисак. На крају ће он да донесе одлуку, рекао је Стојковић.

Такође неколико младих играча је прекомандовано

-Што се тиче Стефана Митровића из Црвене звезде и Владимира Лучића, одлучили су послије мог разговора са Стевановићем да играју за младу репрезентацију. Свим играчима су отворена врата репрезентације, играли у земљи или иностранству".

Селектор није желио да открива превише детаља зашто на списку нема Дарка Лазовића, Срђана Бабића и Немање Максимовића који играју у одличној форми.

-Испада да Вас више интересују играчи које нема, а не којих има. Има их још, па ником ништа. Налазимо се на почетку новог циклуса и одмах да кажем да је наш циљ приоритет да се пласирамо на Европско првенство и учинићемо све да дођемо до жељеног циља. Што се тиче композиције тима, мислим да је ово била група играча која је најпотребија против Литваније и Црне Горе. Индивидуално, да причам кога нема, отишли бисмо далеко. То је моја одлука и стојим иза ње. Има разлога и знате сами да сам отворен и да сам коректан. Пратили смо форму, минутажу и група играча која је на списку је оно најпотребније Србији - поручио је селектор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана