Селектор открио шта се десило тешко повријеђеном Мађару

Агенције
Селектор открио шта се десило тешко повријеђеном Мађару

Мађарски селектор Марко Роси открио је да је фудбалер Барнабаш Варга у стабилном стању, али да ће хитно морати на операцију након жестоког судара у дуелу трећег кола групне фазе Европског првенства против Шкотске.

Мађари су у лудој завршници и голом у 100. минути изборили побједу над Шкотском резултатом 1:0 и тако осигурали трећу позицију, што им доноси неколико дана чекања како би знали хоће ли играти у нокаут-фази Европског првенства.

Ипак, детаљ који је обиљежио утакмицу је тежак судар мађарског фудбалера Барнабаша Варге и голмана Шкотске Ангуса Гана. Теже је прошао Мађар који је непомично и без свијести лежао на терену неколико минута док су његови играчи у паници и сузама пратили шта се дешава.

Роси каже да је Варга у стабилном стању, али да је Европско првенство за њега завршено.

-Био је без свијести па су сви били јако забринути за његово стање, али и због чињенице да су медицинске екипе касниле. Могуће је да су мислили како то није била опасна ситуација. Срећом, није животно угрожен и биће оперисан одмах овдје у Њемачкој, пошто је поломио јагодичну кост. Стабилан је и то је најважније. Ако прођемо, он неће бити дио тима - додао је селектор.

Мађарски играчи исказали су подршку Варги, а стријелац побједоносног гола Кевин Чобот је подигао дрес у знак подршке несретном фудбалеру.

Репрезентативац Мађарске Барнабаш Варга налази у болници у Штутгарту, стабилно је и није у животној опасности, саопштио је данас Фудбалски савез Мађарске (МЛСЗ).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана